Hospodářská komora: Investoři z Vietnamu usilují o českou konzervárnu, mlýn a silo nebo 100 tisíc tun pšenice ročně

29.03.2016 18:36

Podnikatelé z Vietnamu ode dneška jednají v ČR o možných akvizicích. V hledáčku vietnamských investorů jsou mlýn a silo, konzervárna na ovoce, konzervárenské a mrazící technologie na zpracování ovoce. Vietnamští podnikatelé mají zájem také o koupi 100 tisíc tun pšenice ročně. Potvrzuje to právě probíhající Česko-vietnamské podnikatelské setkání, které organizuje na své půdě Hospodářská komora ČR ve spolupráci s Velvyslanectvím ČR v Hanoji a dalšími partnery.

Hospodářská komora: Investoři z Vietnamu usilují o českou konzervárnu, mlýn a silo nebo 100 tisíc tun pšenice ročně
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

O vietnamské investice se zajímá na 26 zástupců českých firem, ale i banky, Česká exportní banka (ČEB) nebo Exportní garanční a pojišťovací společnost (EGAP). „Tyto obchodní aktivity navazují mimo jiné na podnikatelské mise Hospodářské komory ČR do Vietnamu. Na té poslední v listopadu loňského roku dvacítka českých firem doprovázela předsedu Senátu Parlamentu ČR Milana Štěcha na pracovní návštěvě Vietnamu,“ podotkl viceprezident Hospodářské komory ČR Bořivoj Minář, který zároveň zdůrazňuje, že Vietnam je atraktivním partnerem ČR i díky tomu, že mnoho Vietnamců studovalo v ČR a hovoří proto plynně česky.

Setkání českých podnikatelů s vietnamskými investory se koná za účasti velvyslance ČR v Hanoji Martina Klepetka a velvyslance Socialistické republiky Vietnam v Praze Truong Manh Sona. Incomingová mise 11členné delegace vietnamských investorů do ČR probíhá ode dneška až do pátku 1. dubna 2016, během těchto dní navštíví také vybrané provozy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…