Hospodářská komora: Podnikatelé zamířili do Velké Británie. Zaměří se na oblast IT

19.09.2023 22:02 | Tisková zpráva

Návštěvou Experience centra společnosti Mastercard zaměřeného na inovační digitální řešení kyberkriminality a zajištění větší bezpečnosti při platebním styku zahájili podnikatelé vedení Hospodářskou komorou misi do Velké Británie. Firmy na pracovní cestě doprovázejí místopředsedu vlády pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše. Kromě česko-britského podnikatelského fóra zástupci firem navštíví také britské IT inkubátory nebo se seznámí s místními digitalizačními projekty. Podnikatelskou misi do Velké Británie vede viceprezident Hospodářské komory Radek Jakubský.

Hospodářská komora: Podnikatelé zamířili do Velké Británie. Zaměří se na oblast IT
Foto: HK ČR
Popisek: Hospodářská komora České republiky

Podnikatelskou delegaci tvoří zástupci 13 firem z oblasti IT, umělé inteligence, kybernetické bezpečnosti nebo chytrých dopravních řešení.

Firmy v rámci dvoudenního programu budou jednat o technologickém rozvoji a podpoře začínajících startupů v londýnském technologického inkubátoru Level39. Jednání bude v úterý pokračovat v britském Národním centru pro kybernetickou bezpečnost, kde se firmy seznámí s místními standardy ochrany dat a postupy při ochraně sítí.

Podnikatelský program vyvrcholí česko-britským podnikatelským fórem na Velvyslanectví ČR v Londýně. Zahájí jej viceprezident Komory Radek Jakubský a místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš, následovat budou B2B jednání českých a britských firem. Návrat podnikatelské delegace je předpokládán ve středu v podvečerních hodinách.

Spojené království je největším trhem ICT v Evropě. Sektor zaznamenal velký boom v období pandemie koronaviru, ve fiskálním roce 2022 přispěl k HDP země podílem zhruba 7,4 %. V zemi je velká poptávka po inovativních a interaktivních IT řešeních v e-commerce, vzdělávání či zdravotnictví. Příležitost zde mají firmy, které jsou schopné přispět k vybudování fyzické infrastruktury pro připojení k internetu, do níž chce vláda v nejbližších letech investovat až 5 mld. liber.

Náklady spojené s organizací mise si – stejně jako u kterékoli jiné cesty zajišťované Hospodářskou komorou – hradí sami podnikatelé, tzn. včetně ubytování, podílejí se nákladech na místní transfery, catering, pronájem konferenčních prostorů a jednacích místností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …