Hospodářská komora: V otázce kompenzací musí zvítězit kvalita nad rychlostí projednávání

27.02.2021 19:27

Jednání s resortem průmyslu dávají firmám velkou naději.

Hospodářská komora: V otázce kompenzací musí zvítězit kvalita nad rychlostí projednávání
Foto: HK ČR
Popisek: Hospodářská komora České republiky

Hospodářská komora České republiky oceňuje konstruktivní jednání s ministerstvem průmyslu a obchodu k tématu kompenzačních programů pro podnikatele, která probíhala po celý tento týden. I dnešní diskuze s náměstky ministra průmyslu a obchodu Martinou Tauberovou a Petrem Očkem, které skončilo před několika minutami, vedlo k výraznému vylepšení základních parametrů covidových programů.

Anketa

Máte důvěru v Jana Hamáčka? (Hlasování od 25.2.2021)

16%
84%
hlasovalo: 15025 lidí

„Pozitivně vnímám pochopení zástupců ministerstva průmyslu pro připomínky a potřeby podnikatelů. Každopádně si ale zároveň uvědomuji, že nad konečnou podobou kompenzací povedeme ještě náročnou debatu, mimo jiné o dopadech diskutovaných programů na státní rozpočet,“ uvedl prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý.

V oblasti podnikatelských kompenzací stále zůstává řada oblastí, které vyžadují politické rozhodnutí a diskuzi s vicepremiérem a ministrem průmyslu a obchodu Karlem Havlíčkem i s resortem financí. „Jsme každopádně velmi rádi, že máme s ministerstvem společný cíl připravit program, který bude administrativně co nejjednodušší a umožní pomoc čerpat skutečně všem, kteří byli současnou krizí výrazně zasaženi,“ dodává viceprezident Hospodářské komory a prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáš Prouza.

Podle Hospodářské komory je v tuto chvíli klíčové upřednostnit kvalitu a srozumitelnost jednotlivých záchranných programů před rychlostí jejich projednání. Komora proto doporučuje ministerstvu průmyslu pokračovat v odborné debatě a předložit návrh přepracovaných programů vládě až po jejím finálním projednání s podnikatelskou reprezentací, což by mělo být ve druhé polovině příštího týdne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…