Hospodářská komora: Zájem českého byznysu o evropské investice potvrdila velká účast na mezinárodní konferenci

23.02.2016 7:35

Včera se v paláci Žofín v Praze konala mezinárodní konference „Investiční plán pro Evropu – nástroj pro posílení hospodářského růstu". Jejím cílem bylo zprostředkovat českým podnikatelům, bankám i startupům informace o rizikových investicích a půjčkách poskytovaných prostřednictvím Evropské investiční banky (EIB) z tzv. Investičního plánu pro Evropu. Víc než tři stovky zúčastněných jsou potvrzením, že zájem o tento typ investic garantovaných rozpočtem EU v ČR je.

Hospodářská komora: Zájem českého byznysu o evropské investice potvrdila velká účast na mezinárodní konferenci
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Konference se zúčastnili prezident EIB Werner Hoyer, místopředseda vlády a ministr financí ČR Andrej Babiš, evropská komisařka Věra Jourová, guvernér České národní banky Miroslav Singer a prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý. Záznam z diskusí a program konference jsou k dispozici zde.

„Ačkoliv ekonomika EU již čtvrtým rokem mírně roste, roční míra investic je stále přibližně o 300 miliard eur nižší než před krizí. I proto vznikl tzv. Investiční plán pro Evropu. Jeho cílem je napumpovat do ekonomiky až 315 miliard eur během tří let. Financování projektů, zejména v oblasti energetiky a dopravy, se již v jiných státech EU rozběhlo. V České republice odstartovala iniciativa s podporou financování malých a středních podniků. Aby mohl i český byznys maximálně tuto příležitost využít, zorganizovali jsme tuto konferenci. Jsem také ráda, že EIB dnes oficiálně otevřela svou kancelář v ČR a doufám, že nové investice podpoří růst a vznik nových pracovních míst,“ řekla evropská komisařka pro spravedlnost, spotřebitele a rovnost žen a mužů Věra Jourová, která dnes konferenci jménem kolegia evropských komisařů zahájila. 

„Junckerův investiční balíček může představovat jeden z pozitivních impulzů, jak rozhýbat evropskou ekonomiku. Tedy i pro nás - Českou republiku - znějí velmi aktuálně a přitažlivě oblasti, kam by chtěla Evropská komise investice nasměřovat, ať už jde o infrastrukturu (zejména dopravu), energetickou účinnost nebo vzdělávání, výzkum a vývoj. Považuji dnešní konferenci za velice inspirativní a doufám, že akce tohoto druhu napomůže dalšímu rozvoji investic,“ uvedl prezident HK ČR Vladimír Dlouhý.

Konferenci spoluorganizovalo Zastoupení Evropské komise v ČR a Hospodářská komora ČR.

Více informací o Investičním plánu pro Evropu je k dispozici na těchto webových stránkách: http://ec.europa.eu/priorities/jobs-growth-and-investment/investment-plan_cs

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…