Hospodářská rada Mostecka vyčlenila dalších dvě stě tisíc korun na projekty

27.06.2016 14:01

Dalších dvě stě tisíc korun na přípravu projektů rozdělí Hospodářská a sociální rada Mostecka (HSRM) mezi své členské organizace. Červnový sněm HSRM totiž rozhodl o uvolnění této sumy v rámci každoročního Programu podpory projektů.

Hospodářská rada Mostecka vyčlenila dalších dvě stě tisíc korun na projekty
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

„Už sedmým rokem se snažíme našim členským organizacím pomáhat s přípravou projektových dokumentací, na něž pak mohou žádat o další dotace od státu nebo fondů Evropské unie. Pro letošní rok bylo na tento účel vyčleněno půl milionu korun. Uvedenou sumu uvolňujeme ve dvou výzvách, vždy v lednu a následně v červnu. Prvních tři sta tisíc korun už rada mezi žadatele rozdělila v zimě,“ připomněla předsedkyně Hospodářské a sociální rady Mostecka Helena Veverková.  

Na podání žádostí o poskytnutí dotace mají členové HSRM čas do sedmého července. Posouzení došlých žádostí má pak na starost šestičlenná hodnotící komise, která vybrané projekty doporučuje předsednictvu HSRM ke schválení. I tak se dá předpokládat, že všichni žadatelé nebudou uspokojeni. Jen v lednu, kdy byla vyhlášena první výzva, a rozdělovalo se 300 tisíc korun, přišly žádosti o podporu za více než milion korun.

Letos se už neopakovala situace z předešlých let, kdy byla celková částka na podporu projektů dodatečně navýšena. V předchozích dvou letech byl pro uchazeče z Fondu podpory projektů schválen milion sedm set tisíc korun. „V minulých letech ale panovala trochu jiná situace. Stáli jsme na počátku nového programovacího období Evropských fondů a rada chtěla svým členům umožnit, aby měli připravený dostatek projektů, na něž pak mohli získat další dotace,“ vysvětlila předsedkyně Veverková.

Fond podpory projektů založila Hospodářská a sociální rada Mostecka v roce 2009. Jeho cílem bylo pomoci členským organizacím s kvalitním zpracováním dokumentace pro jejich rozvojové projekty.
_____________________________________________________________________________

Hospodářská a sociální rada Mostecka vznikla v březnu roku 1999 jako apolitické občanské sdružení, jehož členy jsou fyzické a právnické osoby, instituce státní nebo veřejné správy, které žijí nebo působí na Mostecku. V současnosti má 61 členů. Hospodářská a sociální rada Mostecka je členem Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje, která sdružuje sedm okresních sdružení působících v rámci kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…