Hotel Port: První burčák z Valtic ochutnáte u Máchova jezera

19.08.2014 13:05

První letošní burčák přivezou Vinné sklepy Valtice - Château Valtice v sobotu 30. 8. do hotelu Port u Máchova jezera.

Hotel Port: První burčák z Valtic ochutnáte u Máchova jezera
Foto: Hotel Port
Popisek: Hotel Port u Máchova jezera

Na vinicích Château Valtice začíná sběr hroznů právě v těchto dnech (tzn. v druhé polovině srpna), sběrem odrůdy Irsai Oliver. Z této odrůdy bude první burčák. I v letošním roce připraví ve Valticích pro jejich zákazníky také stále populárnější růžový burčák. A ten bude z odrůdy Modrý Portugal. Milovníci tohoto moku jej budou moci poprvé ochutnat v sobotu 30. srpna od 14 hodin, kdy začne 3. ročník stále populárnějšího Vinobraní u Máchova jezera a zábavného odpoledne pro děti. Právě tam si návštěvníci mohou zmiňované burčáky a vybraná vína vychutnávat až do setmění.

Skvělá sklizeň

Château Valtice se letos těší na opravdu skvělou sklizeň. Kvalita hroznů na vinicích se, díky spoustě sluníčka na jižní Moravě, jeví výborně. Očekává se vysoká kvalita vín bílých, růžových, ale také červených. „Jsme odkázáni na přírodu a musíme jí naslouchat, jen tak lze vyrobit kvalitní vína. Je to napětí i vzrušení a i v tom je výroba vína krásná“, říká David Šťastný z Château Valtice – Vinné sklepy Valtice, a.s. „Všichni se moc těšíme na první burčák. Je těžké tomu uvěřit, ale burčák je jistým způsobem přírodní energetický vitamínový nápoj a je typický pouze pro Česko, Slovensko a Rakousko. Proto jsme na něj patřičně hrdi“, dodává David Šťastný. 

Vstup zdarma a program pro celou rodinu

I letos je vstup na celou akci zdarma, stejně jako okružní plavby lodí Hynek po Máchově jezeře, začínající přímo v přístavišti hotelu Port. Atmosféru bude zpříjemňovat skupina NaEx-band, kterou stylově doplní moravská cimbálová muzika Fjertůšek, a to až do večerních hodin. Mražené speciality a ovocné dřeně Dione doveze firma Agrimex, která je již tradičně bude po celou dobu akce nabízet za symbolické ceny a někdy i zcela zdarma. Dostatek dobrého jídla zajistí kulinářský tým hotelu Port, který celou akci organizuje.

Velká dětská soutěž je na pořadu i letos. Za splněné úkoly čeká na děti nejen pěkná odměna, ale i možnost zúčastnit se losování o atraktivní dětské i dospělácké ceny. A jako bonus si užijí originální hru „Autobus“, kterou v rámci odpoledne zahraje hned dvakrát oblíbené dětské divadlo Minor z Prahy.

VÁŠ NOVÝ PŘÍSTAV HOTEL PORT …

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…