Hygienici v prvním čtvrtletí letošního roku zkontrolovali 4 443 stravovacích zařízení

22. 4. 2016 16:59

Hygienici ani v letošním roce nepolevují v kontrolách stravovacích zařízení. Zajišťují tak ochranu spotřebitele a minimalizují rizika negativních dopadů na zdraví.

Hygienici v prvním čtvrtletí letošního roku zkontrolovali 4 443 stravovacích zařízení
Foto: mzcr.cz
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví ČR
reklama

„Od ledna do konce března bylo v 4 091 provozovnách stravovacích služeb provedeno celkem 4 443 kontrol. Nejvíce nedostatků jsme standardně zaznamenali v  dodržování požadavků na provozní hygienu a také v oblasti skladování a manipulace s potravinami. Stoupl ale i počet prohřešků v požadavcích na osobní hygienu personálu a označování alergenů v potravinách,“ uvádí hlavní hygienik Vladimír Valenta a dodává: „V 17 případech došlo také k pozastavení výkonu a 7 provozoven jsme do odstranění nedostatků uzavřeli.“

Na základě kontrol hygieniků bylo v prvním čtvrtletí roku navrženo 787 finančních sankcí ve výši 2.357.900,- Kč a uloženo 192 opatření. Nejčastějším uloženým opatřením bylo nařízení povinné sanitace provozovny (ve 44 případech) a likvidace pokrmů (ve 39 případech).

Orgány ochrany veřejného zdraví výsledky kontrol stravovacích zařízení pravidelně zveřejňují, podrobnosti naleznete zde.

 

Jste politik? Zveřejněte bez redakčních úprav vše, co chcete. Zaregistrujte se ZDE.
Jste čtenář a chcete komunikovat se svými zastupiteli? Zaregistrujte se ZDE.

reklama
autor: Tisková zpráva
reklama


Tento článek je již staršího data a diskuse k němu byla uzavřena. Děkujeme za pochopení.

Další články z rubriky

Povodí Moravy: Množství spláví, odklizeného z VD Brno, dělá letos 500 tun

11:54 Povodí Moravy: Množství spláví, odklizeného z VD Brno, dělá letos 500 tun

Letošní rok byl v množství splaveného materiálu rekordní již po červnových povodních. Vysoké průtoky…