Hygienici v prvním čtvrtletí letošního roku zkontrolovali 4 443 stravovacích zařízení

22.04.2016 16:59 | Zprávy

Hygienici ani v letošním roce nepolevují v kontrolách stravovacích zařízení. Zajišťují tak ochranu spotřebitele a minimalizují rizika negativních dopadů na zdraví.

Hygienici v prvním čtvrtletí letošního roku zkontrolovali 4 443 stravovacích zařízení
Foto: mzcr.cz
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví ČR

„Od ledna do konce března bylo v 4 091 provozovnách stravovacích služeb provedeno celkem 4 443 kontrol. Nejvíce nedostatků jsme standardně zaznamenali v  dodržování požadavků na provozní hygienu a také v oblasti skladování a manipulace s potravinami. Stoupl ale i počet prohřešků v požadavcích na osobní hygienu personálu a označování alergenů v potravinách,“ uvádí hlavní hygienik Vladimír Valenta a dodává: „V 17 případech došlo také k pozastavení výkonu a 7 provozoven jsme do odstranění nedostatků uzavřeli.“

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Marek Benda byl položen dotaz

To, že některá média budete ignorovat řeší podle vás co?

Neměli byste se chovat spíš přesně obráceně a komunikovat a vysvětlovat vaše počínání a rozhodnutí? Protože nejen já jim mnohdy absolutně nerozumím. A když koukám, tak vy třeba nereagujete ani s těmi, co se vás zde na něco slušně ptají. Se pak nedivte, že dáme hlas někomu, kdo se s námi bavit hodlá....

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR: Bobří soutěska v Českém středohoří je uzavřena

22:03 Lesy ČR: Bobří soutěska v Českém středohoří je uzavřena

Kvůli bezpečnosti a předcházení povodním jsou zpracovávány odumírající rizikové stromy kolem Bobřího…