Hygienici v prvním čtvrtletí letošního roku zkontrolovali 4 443 stravovacích zařízení

22.04.2016 16:59 | Zprávy

Hygienici ani v letošním roce nepolevují v kontrolách stravovacích zařízení. Zajišťují tak ochranu spotřebitele a minimalizují rizika negativních dopadů na zdraví.

Hygienici v prvním čtvrtletí letošního roku zkontrolovali 4 443 stravovacích zařízení
Foto: mzcr.cz
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví ČR

„Od ledna do konce března bylo v 4 091 provozovnách stravovacích služeb provedeno celkem 4 443 kontrol. Nejvíce nedostatků jsme standardně zaznamenali v  dodržování požadavků na provozní hygienu a také v oblasti skladování a manipulace s potravinami. Stoupl ale i počet prohřešků v požadavcích na osobní hygienu personálu a označování alergenů v potravinách,“ uvádí hlavní hygienik Vladimír Valenta a dodává: „V 17 případech došlo také k pozastavení výkonu a 7 provozoven jsme do odstranění nedostatků uzavřeli.“

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Bc. Hana Ančincová byl položen dotaz

Co přesně chcete?

Vy: Chci, aby sociální služby měly stabilní financování a uznání, které si zaslouží. Já: Co tím uznáním myslíte? Budete usilovat o navýšení platů sociálních pracovníků? Jaká mzda je podle vás pro ně adekvátní? Vy: Chci spravedlivější důchodový systém, který zajistí důstojné stáří. Já: Co myslíte t...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Zástupci byznysu včetně 21 českých podnikatelů vyšlou jasný vzkaz Bruselu

10:17 Hospodářská komora: Zástupci byznysu včetně 21 českých podnikatelů vyšlou jasný vzkaz Bruselu

Jednadvacet českých podnikatelů se dnes v rámci dvoudenní mise Hospodářské komory ČR v Bruselu zúčas…