Hygienická (ne)úroveň restaurací v Královéhradeckém kraji v datech

17.02.2015 19:00 | Zprávy

Krajská hygienická stanice aktuálně eviduje 3762 provozoven všech typů stravovacích služeb, ve kterých provádíme kontroly. Frekvence kontrol v jednotlivých typech provozoven se odvíjí i od vyhodnocení zdravotních rizik pro spotřebitele, tj. zákazníky těchto provozoven.

Hygienická (ne)úroveň restaurací v Královéhradeckém kraji v datech
Foto: Krajská hygienická stanice Hradec Králové
Popisek: Kontrola hygieny v restauracích - ilustrační foto

Celkem 1217 kontrol, z toho 435 finančních sankcí v celkové výši 1 679 000 Kč – taková je bilance v restauracích, bufetech, jídelnách, pivnicích, vinárnách, kavárnách, hernách, provozovnách rychlého občerstvení nebo stáncích za loňský rok v Královéhradeckém kraji.

V 62 případech se jednalo o tak hrubé závady, že provozovna musela být do doby jejich odstranění dokonce uzavřena. Navíc ve 14 případech bylo nutné nařídit likvidaci pokrmů a v 10 případech zakázat používání vody vzhledem k její neodpovídající jakosti.

KHS Královéhradeckého kraje řešila v oblasti hygieny výživy celkem 138 podnětů spotřebitelů, téměř polovina z nich byla oprávněných.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Co by měl Babiš udělat, abyste byli spokojení?

Mě to přijde tak, že ať by udělal cokoliv, tak stejně budete mít nějaký problém. A kdyby bylo ANO bez Babiše, tak byste se na něj dívali jinak a třeba s ním i spolupracovali? Děkuji za odpověď. Jana

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SPÚ díky Programu rozvoje venkova dokončil stovky projektů

16:26 SPÚ díky Programu rozvoje venkova dokončil stovky projektů

Program rozvoje venkova 2014–2020 (PRV) umožnil financování stovek projektů pozemkových úprav, které…