Inspektoři ČOI na festivalu Rock for People

10.07.2016 18:40

Od neděle 3. 7. do úterý 5. 7. 2016 se ve Festivalparku v Hradci Králové uskutečnil další ročník jednoho z největších českých festivalů Rock for People. Hned první festivalový den, v neděli 3. 7., se na kontrolu prodejců vydali i inspektoři České obchodní inspekce inspektorátu Královéhradeckého a Pardubického.

Inspektoři ČOI na festivalu Rock for People
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Předmětem jejich kontroly bylo prověření prodejních stánků a poskytovatelů hostinských služeb z hlediska dozorových kompetencí ČOI. Z 6 kontrolovaných subjektů se porušení některého z právních předpisů dopustili provozovatelé ve 3 provozovnách (tj. 50% zjištění).   

Kontrol se zúčastnili čtyři pracovníci České obchodní inspekce a provedli celkem šest kontrol a to čtyři u hostinských služeb, 1 x zkontrolovali prodej potravin a 1 x prodej textilních výrobků. Porušení právních předpisů bylo zjištěno ve 3 provozovnách, ve dvou případech se jednalo o vícečetná porušení. Jeden z prodejců neumožnil ověřit deklarovaný objem polévky, ve 3 případech neměly doklady o zakoupení výrobků předepsané náležitosti a v 1 případě bylo zjištěno porušení nařízení o značení textilních výrobků, kdy prodávané textilní výrobky nebyly označeny materiálovým složením v českém jazyce.

Za zjištěná porušení byly uloženy příkazem na místě 3 pokuty v celkové výši 4500 Kč. 

Vzhledem k poměrně vysokému procentu zjištění budou kontroly na letních festivalech v rámci Královéhradeckého a Pardubického kraje nadále pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …