JCCR: Nejjižnější hradní vyhlídková věž, Tvrz v Tiché, otevře své brány 1. července

25.06.2022 20:15 | Tisková zpráva

Jen pár minut od Dolního Dvořiště se za týden otevírá unikátní historická památka, tvrz Tichá. Její hradní věž je vysoká celkem 28 metrů a zároveň je nejjižnější hradní vyhlídkovou věží v České republice. Po dvanásti let trvající rekonstrukci se z ní nabízejí opravdu krásné výhledy zejména na Šumavu (Bärenstein 1077 m) a Novohradské hory (Kamenec 1073 m).

JCCR: Nejjižnější hradní vyhlídková věž, Tvrz v Tiché, otevře své brány 1. července
Foto: JCCR
Popisek: Jihočeská centrála cestovního ruchu - logo

Hrázděné patro a krov věže byly vystavěny originálními středověkými metodami za pomoci tesařů z celé České republiky. Uvnitř se nachází expozice vybavená funkčními středověkými kachlovými kamny, nábytkem, dřevěným obložením stěn a stropu, dýmníkem a topeništěm, určeným i k vaření. Opravena byla i sklepení tvrze. Budova muzea poskytne možnost seznámit se se středověkou podobou tvrze prostřednictvím modelu tvrze z roku 1480 a v sedmi vitrínách přinese i výběr archeologických nálezů, například kahanu, hrnečku, mincí a kachlů.

Tvrz v Tiché je součástí Zemské cesty, která vede od Dunaje do Českých Budějovic a je na ní 17 českých a rakouských hradů.

Více informací naleznete na webových stránkách ZDE, kde najdete i seznam kulturních akcí pořádaných přímo ve středověkém prostředí.

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) je organizace zřízená Jihočeským krajem k výkonu funkce destinačního managementu pro region jižní Čechy. Hlavním cílem je realizace projektů zaměřených na rozvoj turistické nabídky a prezentace regionu jako turisticky atraktivní destinace v tuzemsku i zahraničí. Tvoří produktové linie a zajišťuje vydávání tištěných propagačních materiálů. JCCR je provozovatelem Informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje (ZDE). JCCR koordinuje činnost turistických oblastí na území Jihočeského kraje, spolupracuje s městy a obcemi, infocentry a subjekty cestovního ruchu z veřejného i soukromého sektoru. Úzce spolupracuje s agenturou CzechTourism, včetně jejích zahraničních zastoupení, komunikuje a spolupracuje se zahraničními partnery při tvorbě a realizaci přeshraničních projektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…