JCCR: Olga a Jakub Plojharovi předávají štafetu 6x5 z jižních Čech

07.08.2020 7:32

Známá česká herečka Olga Plojhar Bursíková s manželem Jakubem jsou prvními účastníky projektu 6x5 z jižních Čech. Po pěti dnech strávených dokumentováním známých i méně známých míst nyní předávají pomyslnou štafetu dalším tvůrcům. Společný projekt Jihočeské centrály cestovního ruchu a destinační společnosti Českobudějovicko – Hlubocko má za cíl propagaci jižních Čech a nalákání tuzemských hostů k podzimní dovolené. 

JCCR: Olga a Jakub Plojharovi předávají štafetu 6x5 z jižních Čech
Foto: JCCR
Popisek: Jihočeská centrála cestovního ruchu - logo

Manželé Olga a Jakub Plojharovi jsou jedni ze šesti tvůrců, kteří byli do projektu vybráni. Úkol mají všichni stejný, navštívit několik destinací v jižních Čechách a svým vlastním pohledem je prezentovat fanouškům na sociálních sítích. Štafetu si budou předávat celý srpen, vzniklý materiál pak využije Jihočeská centrála cestovního ruchu k další propagaci kraje. Vybráni byli tvůrci napříč cílovými skupinami i mediálními formáty, které vytvoří. „Při výběru jsme se snažili pokrýt naše nejdůležitější cílové skupiny turistů, kteří do jižních Čech přijíždějí. Oslovujeme rodiny s dětmi i mladší páry, jedince, kteří si užívají památky, gastronomii i přírodu. Sami tvůrci jsou aktivní na Instagramu, Youtube či vlastním blogu, kde mají široké skupiny sledujících. Zároveň vytvoří fotografie, videa a články, které využijeme na našich vlastních kanálech,“ popisuje marketingovou strategii, která je součástí podzimní kampaně, ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek.
 
Pořadatelé, ve spolupráci s jednotlivými destinačními společnostmi v jižních Čechách, připravili návrhy aktivit pro každého z tvůrců. Ti měli za úkol vybrat si alespoň dva ze zpracovaných itinerářů, zbytek času si mohli vyplnit vlastním programem. „Jakub je původem Budějčák a já jsem vždycky celá naměkko, když mi povídá o svém dětství a provází mě po svém kraji. Pravidelně sype z rukávu fun facts, zajímavosti, historické události i rodinné příběhy. Nemáme ale už moc příležitostí jih prozkoumávat, tak jsem si nesmírně užila tu atmosféru Budějovic v létě a u řeky. 
Projeli jsme se na šlapadle kolem slepého ramene Malše a soutoku s Vltavou, navštívili jsme letní plovárnu, vylezli na Černou věž, prošli celé město a ochutnali spoustu lokálních dobrot. Nemohli jsme vynechat ani kouzelnou cestu na Podhradský statek pod Dívčím kamenem, kde Jakub vyrůstal. Je to náš nejoblíbenější výlet z Budějovic,“ líčí zážitky Olga Plojhar. „Z dalších destinací jsme si vybrali Prácheňsko, kde jsme objevovali méně známe cíle například hrad ve Strakonicích, nebo vodní mlýn v Hoslovicích, a pak jsme vyrazili do Českého Krumlova. Ten všichni znají přeplněný turisty, ale teď je vše klidnější. Křivolaké uličky i skrytá zákoutí a večer koncert Ondřeje Rumla s Jihočeskou filharmonií v Pivovarské zahradě. Prostě nádhera! Jižní Čechy jsou poklad a s radostí se sem vracíme znovu a znovu,“ dodává nadšeně Olga Plojhar.
 
Štafetu projektu 6x5 od manželů Plojharových přebírají Michal a David Vaníčkovi, kteří se svými dvěma dcerami tvoří netradiční rodinu a své zážitky, právě třeba z cestování, prezentují na Youtube kanálu Dva tátové. Následovat bude například mladý fotograf a zástupce současné generace adventure instagramerů Pavel Kašák, nebo výživová poradkyně a blogerka Karolína Rathousová, kterou znají fanoušci pod přezdívkou Dewii.
 
Medailonky tvůrců zapojených do 6x5 z jižních Čech

Olga a Jakub Plojharovi @olga.plojhar - 1. 8. - 6 .8.
 
Známá česká herečka Olga Plojhar Bursíková tvoří se svým manželem Jakubem stylový pár. Rádi a často cestují po Čechách. Olga je rozená Pražačka, Jakub Budějčák, proto na jih často vyráží. Většinu času zde ale tráví s rodinou, a tak nemají moc času prozkoumat okolí. Projekt 6x5 je pro ně ideální příležitostí pro objevování nových míst v jižních Čechách.
 
Dva tátové @dvatatove - 6. 8. - 11. 8.
 
Netradiční rodina, dva tátové Michal a David Vaníčkovi a jejich dvě dcery dvojčata Marie a Adéla. Svůj příběh a životní zážitky sdílí na Instagramu, Youtube a také v podcastu Slyšíme se?. Mezi nejoblíbenější a také divácky nejsledovanější aktivity na jejich kanálech patří právě cestování. Jaké jsou jižní Čechy pro rodinnou dovolenou? Dva tátové už je znají a i tentokrát se o své postřehy podělí ve videu.

Karolína “Dewii” Rathousová  @dewii.veg - 11. 8. - 16. 8.

Dewii Rathousová pomáhá ostatním jako výživový poradce a fitness coach. Sama je vegankou a na jejím blogu můžete najít celou řadu receptů z potravin na rostlinné bázi. Zaměřuje se na udržitelný životní styl, ochranu přírody a zvířat a takzvaný zero waste. Cestování je jednou z jejích oblíbených aktivit a své zážitky sdílí na Instagramu a svém Youtube kanálu. Jižní Čechy prozatím nemá prozkoumané, a proto se těší na jejich objevování.
 
Pavel Kašák @pavelkasak - 16. 8. - 21. 8.
 
Mladý fotograf a cestovatel Pavel Kašák reprezentuje současnou generaci adventure instagramerů. Ze svých cest po světě vytváří poutavé fotografie krajiny a života takzvaně outdoor. Skrze objektiv vypráví příběh své každodenní práce a dobrodružství v přírodě. Tentokrát ukáže svůj pohled na jižní Čechy.
 
Přemek Vida @premekvida a @mujzivotseli - 21. 8. - 26. 8.

Hrdý táta, sportovec tělem i duší, trenér a fotograf. Se svou dcerou Eli, manželkou Barborou a psem Merlinem vyráží pravidelně za dobrodružstvím a sportovními aktivitami především do přírody, kterou všichni čtyři milují. Přemek rád objevuje zajímavá místa, třeba právě v jižních Čechách, do kterých se pravidelně a rád vrací.
 
Ivana Petrušová  @sweetladylollipop - 26. 8. - 31. 8.

Slovenská fashion blogerka Ivana Petrušová, kterou fanoušci znají pod přezdívkou Sweet Lady Lolipop, se nepohybuje jen ve světě módy. Jak sama říká, cestování je pro ní forma oddychu a inspirace. Na svých cestách se snaží vnímat co nejvíce chutí, barev a atmosféru. Miluje spojení cestování a food tastingu a právě většina jejích cest je zároveň ochutnávkou daného kraje. Jižní Čechy ochutná vůbec poprvé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…