JE Temelín: Vodňanské rybářské dny naplnily město zážitky

28.05.2018 7:32

Atmosféru nabitou zážitky nabídly v uplynulých dnech svým obyvatelům a návštěvníkům Vodňany, sedmitisícové město na řece Blanici.

JE Temelín: Vodňanské rybářské dny naplnily město zážitky
Foto: ČEZ
Popisek: Jaderná elektrárna Temelín

Ve středu zahájené čtyřdenní slavnosti, jejichž generálním partnerem byla jako už tradičně Jaderná elektrárna Temelín Skupiny ČEZ, vyvrcholily hlavním programem v sobotu 26. května.

Osmadvacátý ročník rybářských dnů, které jsou současně oficiálními slavnostmi města, navštívilo podle odhadu pořadatelů v průběhu čtyř dnů zhruba osm tisíc lidí. Město jim toho nabídlo v jednom balení hodně. Skvělou zábavu, fantastické počasí, vynikající pochoutky z ryb, sport, kulturu i populárně podanou vědu, ryby, vodu i ekologii. Nejvíce živo bylo na trase mezi Náměstím Svobody, Mezinárodním environmentálním vzdělávacím, poradenským a informačním střediskem ochrany vod (MEVPIS) a Sportovním areálem Blanice.

Na náměstí tentokrát návštěvníky čekalo také překvapení v podobě kašny se sochou Svobody nově kompletně zrekonstruované do přesné podoby z roku 1928, kdy byla vybudována k desátému výročí vzniku samostatné Československé republiky. „My jsme jí nyní původní vzhled, nejvíce změněný v období německé okupace, vrátili ke stému výročí samostatnosti. Zpět je tak například lev, kterého Němci odstranili z erbu, jež drží socha Svobody v ruce,“ uvedl starosta Vodňan Václav Heřman.

Význam rybářských dnů už také dávno překročil nejen hranice regionu, ale i České republiky. „Pravidelně k nám na rybářské dny přijíždějí zástupci našich partnerských měst z Maďarska, Polska a Slovenska, výletníci ze sousedního Rakouska a Německa,“ poznamenal starosta.

Především díky činnosti Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity, střední rybářské školy, výzkumného ústavu a mezinárodního poradenského centra ochrany vod, si ve Vodňanech podávají ruce vědci, stážisté a studenti prakticky z celého světa.

Mimořádně pestrý program slavností nabídl každému něco. Odborné rybářské akce, Dny otevřených dveří rybářských škol, výstavy, rybářský trh, řadu sportovních, kulturních a zábavních akcí. Na dvou pódiích, na náměstí a ve Sportovním areálu Blanice, se za pátek a v sobotu vystřídaly více než dvě hudebních souborů a skupin různých žánrů. Všechny velké akce byly přístupné zdarma. Rybářské dny byly rovněž součástí. Velký prostor byl v Blanici věnován především dětem.

„Takto bohatý program si může město dovolit především díky podpoře Skupiny ČEZ a dalších partnerů i ochotě rybářských škol, městských organizací, různých spolků a sportovních oddílů se do organizace slavností aktivně zapojit,“ zdůraznil Václav Heřman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…