JE Temelín zve na speciální vodní show

25.09.2019 12:39

Na speciální show na netradičním plátně o velikosti 240 metrů čtverečních se může veřejnost těšit tento pátek u Jaderné elektrárny. Přímo nad vodní hladinou budou moci návštěvníci vidět projekci do vodní stěny na téma „člověk na Měsíci“.

JE Temelín zve na speciální vodní show
Foto: ČEZ
Popisek: Jaderná elektrárna Temelín

Netradiční show, která bude probíhat v rámci festivalu Vltava žije, se uskuteční v zámeckém parku u Infocentra Jaderné elektrárny Temelín v pátek 27. září. Pro návštěvníky je vstup zdarma.

Netradiční vodní show je součástí festivalu Vltava žije, jehož převážná část se uskuteční v Českých Budějovicích. Spojení festivalu s temelínskou elektrárnou se podle zástupců ČEZ přímo nabízí. „Díky Vltavě „žije“ i elektrárna. Vltavská voda je pro naši bezpečnost a provoz nezbytná. Spojení Vltavy a Temelína dává smysl a nejlepší pozvánkou na tento pátek jsou pozitivní ohlasy z loňského roku,“ poznamenal temelínský ředitel Jan Kruml.

Přímo nad vodní hladinou rybníčku v parku u temelínského Infocentra vytvoří speciální vysokotlaké čerpadlo plátno o velikosti 240 metrů čtverečních. Půjde o uzavřený okruh, kdy se voda bude vracet zpět do rybníčku. Rozhodně to nebude znamenat vyšší spotřebu vody. Vlastní projekci pak zajistí projektor s vysokou svítivostí, aby dokázal nasvítit vodní stěnu.

Přibližně desetiminutová projekce se bude opakovat každých patnáct minut. Začíná se ve 20 hodin, hladina zámeckého rybníčka se uklidní ve 23:00. Součástí bude i noční prohlídka temelínského Infocentra. Vstup je zdarma a pro lidi z Týna nad Vltavou bude zajištěna bezplatná kyvadlová doprava.

Už v minulosti některé elektrárenské stavby posloužily jako netradiční plátno. Loni se například po jihočeské krajině díky obřím očím umělce Milana Caise rozhlížely chladicí věže, v prosinci pak temelínskou dominantu rozzářil vánoční stromek. (Promítání očí ZDE; promítání vánočního stromku ZDE.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…