Jablonec nad Nisou: Zasněžený Jablonec

07.01.2015 9:34

Technické služby (TSJ) a pracovníci veřejně prospěšných prací v Jablonci nad Nisou mají plné ruce práce s odklízením sněhu po včerejší nadílce. Od nedělní půlnoci do pondělního večera napadlo v Jablonci místy až 25 cm sněhu, jehož odklízení navíc komplikoval vítr. Dnes se vyjasnilo a sníh se v Jablonci postupně uklízí.

Jablonec nad Nisou: Zasněžený Jablonec
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Situace ve městě je pod kontrolou pracovníků odboru správy majetku města, kteří zjišťují nedostatky v zimní údržbě a sledují i sněhové převisy a tvořící se rampouchy na střechách. „Tam, kde je potřeba, sníh shazujeme. Z důvodu bezpečnosti zasahujeme zejména na budovách škol a školek, ale shazovali jsme sněhový převis i z budovy divadla,“ potvrzuje technik jabloneckého magistrátu Václav Kopal. Sníh na střechách monitorují na svých pochůzkách také hlídky městské policie a v případě potřeby upozorňují majitele domů na nutnost shození sněhu nebo rampouchů z důvodu bezpečnosti.

„Je potřeba rozšiřovat průjezdní profily vozovek, zaměřit se na úklid sněhu ze zastávek a od přechodů pro chodce. Je také nutné od sněhu uklidit parkovací plochy zejména na sídlištích, aby měli lidé kde parkovat a nenechávali auta v cestě vozidlům zimní údržby nebo před kontejnery na odpad,“ říká vedoucí odd. správy komunikací Pavel Kozák, který všechny zjištěné nedostatky předává k řešení TSJ. Uklízet by se dnes mělo i v noci.

V ulicích dnes bylo i téměř 70 pracovníků veřejně prospěšných prací. Ti se zaměřují na kontejnerová stání, autobusové nádraží a chodníky tam, kde je potřeba ruční úklid.

Sníh přinesl vánoční atmosféru

Díky sněhové nadílce v Jablonci zůstane i vánoční atmosféra. Desetimetrový smrk na Mírovém náměstí se totiž bude odvážet až na začátku příštího týdne, kdy má být podle předpovědi obleva. Nebude tak nutné odklízet z náměstí tolik sněhu pro uvolnění přístupu  potřebného pro techniku.

Zimní čísla

Od začátku letošní zimy v Jablonci nad Nisou napadlo 53,5 cm sněhu, téměř polovina ho spadla během pondělka.

Spotřeba posypového materiálu od začátku zimy 2014/2015 k 6. 1. 2015:

  • 584 kg soli
  • 209 kg písku
  • 79 kg kamenné drti
  • 1,8 kg Ekogritu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…