Jednání tripartity budou pokračovat i v letošním roce

20.02.2015 20:08

Náměstek hejtmana Karlovarského kraje Miloslav Čermák inicioval setkání se zástupci Krajské hospodářské komory a odborů, aby projednali pokračování činnosti krajské tripartity v roce 2015.

Jednání tripartity budou pokračovat i v letošním roce
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Místopředseda Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje Jan Novotný a Radovan Třešňák, zástupce Regionální rady odborových svazů Karlovarského kraje, se na pracovním jednání s náměstkem hejtmana domluvili na nutnosti nadále vést sociální dialog a řešit především otázky nezaměstnanosti v kraji a vzniku nových pracovních míst. „Předpokládáme, že se tripartita bude zabývat i v nadcházejícím období možnostmi rozvoje průmyslových zón a situací na trhu práce. Co nejvíce informací chceme získat i k dalším plánům ministerstva dopravy v otázce dostavby rychlostní silnice R6,“ uvedl náměstek hejtmana Miloslav Čermák.

Ten také další představitele tripartity informoval o připravovaném Paktu zaměstnanosti, jenž by umožňoval propojit aktivity jednotlivých institucí a organizací při tvorbě nových a udržení stávajících pracovních míst v regionu nebo vzdělávání a kvalifikační přípravě zaměstnanců. „Jsem rád, že dobře nastavená spolupráce tripartity bude pokračovat i v budoucnu. První zasedání by se mělo uskutečnit už v březnu,“ uzavřel Miloslav Čermák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústecký kraj obnovuje aktivní spolupráci v regionu srbského Banátu

7:02 Ústecký kraj obnovuje aktivní spolupráci v regionu srbského Banátu

Ústecký kraj v uplynulých deseti letech úzce spolupracoval s regionem srbského Banátu. V letošním ro…