Jihočeská ČOI zabavila padělky v hodnotě téměř 6 milionů

06.11.2017 16:06

Česká obchodní inspekce pro Jihočeský kraj a Vysočinu uskutečnila ve spolupráci s regionální celní správou mimořádnou kontrolní akci na tržnici ve Vyšším Brodě. Inspektoři zabavili 1 125 kusů padělky v celkové hodnotě originálů 5 910 040 Kč.

Jihočeská ČOI zabavila padělky v hodnotě téměř 6 milionů
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Jihočeská obchodní inspekce spolu s Celním úřadem pro Jihočeský kraj provedla na konci měsíce října mimořádnou kontrolní akci, která byla zaměřena na nabídku, prodej a skladování výrobků porušujících některá práva duševního vlastnictví. Inspektoři v rámci kontrol 2 stánků zabavili celkem 1 125 kusů výrobků v celkové hodnotě originálů 5 910 040 Kč. ČOI u tohoto zboží pojala podezření na skladování a prodej nedovolených napodobenin. Jednalo se převážně o textilní výrobky. Prodejci konkrétně nabízeli bundy, trička tepláky, mikiny, čepice, trenýrky, šátky a další drobné zboží jako brýle, pásky, peněženky, kabelky a hodinky označené Louis Vuitton, Michael Kors, Diesel, Ray-Ban, Prada, Gucci, Burberry, G. Armani, Lacoste, Nike, MCM, DOPE, Harley- Davidson, Levis, adidas, Calvin Klein, KTM, Mercedes – Benz, BMW, VW, Yamaha, Jack Daniels a Rolex.

ČOI může prodávajícím za prodej padělků uložit pokutu až do výše 5 miliónů korun.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…