Jihočeská centrála cestovního ruchu: Pasovští se mají na co těšit, v březnu k nim vtrhnou Jihočeši

19.12.2019 19:35

V březnu příštího roku vtrhnou Jihočeši do Pasova v sousedním Bavorsku. Nepůjde však o vendetu za vpád Pasovských do jižních Čech a obsazení Českých Budějovic v lednu 1611. Jihočeši v Pasově řinčet zbraněmi nebudou, naopak přijedou se svým srdcem na dlani.

Jihočeská centrála cestovního ruchu: Pasovští se mají na co těšit, v březnu k nim vtrhnou Jihočeši
Foto: JCCR
Popisek: Jihočeská centrála cestovního ruchu - logo

„Svou účasti na Veletrhu Tří zemí / DreiLänderMesse v Pasově spolu s dvoudenní prezentací v centru Pasova v březnu 2020 chceme navázat na letošní mimořádně úspěšnou prezentaci jižních Čech v hornorakouském Linci, kterou ve dnech 16. až 18. května navštívilo více než 300 tisíc lidí. V současné době oslovujeme partnery z řad výrobců a obchodníků, kteří by prezentaci regionu rozšířili o nabídku svých produktů a služeb,“ uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) Jaromír Polášek.

DreiländerMesse je tradičním devítidenním veletrhem, který se každé dva roky koná na výstavišti v Pasově. Na největším veletrhu ve východním Bavorsku se tradičně prezentuje více než 450 vystavovatelů s širokou nabídkou v oblasti cestovního ruchu, gastronomie, volného času a hobby. Veletrh se koná 21. – 29. 3. 2020 a očekává se účast více než 70 tisíc návštěvníků.

„Před zahájením veletrhu se v centru Pasova ve dnech 19. a 20. března uskuteční prezentační a prodejní akce, jejímž cílem bude nalákat obyvatele města a blízkého okolí nejen k návštěvě veletrhu, ale především k návštěvě jižních Čech. Akce se uskuteční ve čtvrtek a pátek před u obchodního centra Stadtgalerie Passau, které se nachází na pěší zóně mezi historickým centrem a hlavním nádražím. Toto obchodní centrum je jedním z největších v Pasově s rozlohou 21 tisíc metrů čtverečních a více než 90 obchody,“ doplnil Polášek.

Dnes jsem Jihočech!

Vedoucí Oddělení blízkých trhů JCCR Ondřej Flemr v této souvislosti připomněl mimořádně příznivým ohlas, s nímž se setkala rozsáhlá expozice Jihočeského kraje letos v květnu na třídenních jarních městských slavnostech v hornorakouském Linci. Tam Jihočeši jako hlavní hosté oslav obsadili celé centrum města.

Mimořádný zájem Rakušanů o jihočeskou expozici potvrdil mimo jiné fakt, že návštěvníci velmi rychle rozebrali všech 30 tisíc samolepících srdcí s nápisem: Heute bin ich Südböhme! – Dnes jsem Jihočech! „To vzhledem k celkovému počtu 300 tisíc návštěvníků nebyl rozhodně žádný problém,“ dodal Flemr.

Přehlídka toho nejlepšího z jižních Čech naservírovala Linci bohatou nabídku gastronomie, potravinářství, řemesel, tradic, umění, architektury, kultury a turistických možností. „Stejně jako v Linci nabízíme podnikatelské veřejnosti možnost prezentace a prodeje regionálních produktů také příští rok v Pasově. Zájemci se nám mohou hlásit do 10. ledna prostřednictvím e-mailu ZDE,“ sdělil Flemr.

Zvolit je možné jednu ze tří variant. 1. - dvoudenní prezentace v centru Pasova 19. – 20. 3. 2020. 2. - prezentace na veletrhu DreiländerMesse 21. – 29. 3. 2020. 3. - kombinovaná prezentace v centru Pasova i na veletrhu.

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) je organizace zřízená Jihočeským krajem k výkonu funkce destinačního managementu pro region jižní Čechy. Hlavním cílem je realizace projektů zaměřených na rozvoj turistické nabídky a prezentace regionu jako turisticky atraktivní destinace v tuzemsku i zahraničí. Tvoří produktové linie a zajišťuje vydávání tištěných propagačních materiálů. JCCR je provozovatelem Informačního Systému Cestovního Ruchu Jihočeského kraje na www.jiznicechy.cz. JCCR koordinuje činnost turistických oblastí na území Jihočeského kraje, spolupracuje s městy a obcemi, infocentry a subjekty cestovního ruchu z veřejného i soukromého sektoru. Úzce spolupracuje s agenturou CzechTourism, včetně jejích zahraničních zastoupení a komunikuje a spolupracuje se zahraničními partnery při tvorbě a realizaci přeshraničních projektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…