Jihočeská centrála cestovního ruchu: Premiérový Travelfest bodoval u veřejnosti i odborníků

10.04.2017 21:42

Kladné reakce odborníků i návštěvníků z řad veřejnosti doprovázely letošní premiérový ročník veletrhu cestovního ruchu Travelfest, který od čtvrtka 6. do soboty 8. dubna pořádala v pavilonu Z na českobudějovickém výstavišti Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) spolu s Destinační společností Českobudějovicko-Hlubocko. Pozitivní hodnocení odborníků zněla také na adresu souběžně probíhající konference Travelcon.

Jihočeská centrála cestovního ruchu: Premiérový Travelfest bodoval u veřejnosti i odborníků
Foto: JCCR
Popisek: Jihočeská centrála cestovního ruchu - logo

„Osobně jsem vnímala velice pozitivně místo konání konference. Haly výstaviště v Českých Budějovicích nabízely dostatečný a příjemný prostor pro zajímavé a rozmanité odborné přednášky. Ty umožnily jednak intenzivní diskuzi k celému spektru otázek týkajících se cestovního ruchu a současně byly otevřené také novým a aktuálním tématům,“ uvedla ředitelka zahraničního zastoupení agentury CzechTourism pro Rakousko a Švýcarsko Yvette Polasek.

Travelcon ale podle ní nabídl také prostor pro setkání s mnoha partnery a poskytl spoustu nových informací z regionu. „Účast hostů ze zahraničí, jako například předsedy rakouského turistického svazu Österreichischer Verein für Touristik Haralda Pree svědčí o důležitosti této akce. Ukazuje se, že Travelcon není jen regionální událostí, ale že slouží také partnerům ze sousedních zemí jako důležitá diskusní platforma,“ konstatovala Polasek.

Jedním ze sobotních hostů Travelfestu, jehož premiérový ročník se nesl v duchu „Jižních Čech pohodových“, navštívil také velvyslanec Indonésie v Praze Aulia Aman Rachman. „Česká republika má svým návštěvníkům co nabídnout,“ řekl mimo jiné a ocenil přátelskou a pohodovou atmosféru veletrhu.

Ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek připomněl, že dvoudenní Travelcon byl historicky největší odbornou konferencí věnovanou problematice turistického ruchu na jihu Čech. „Nyní budeme vyhodnocovat celý průběh akce, reakce odborné i laické veřejnosti i vystavovatelů. Tyto výstupy budou základem toho, zda se Travelcon a Travelfest stane novou jarní jihočeskou tradicí a bude pokračovat i v dalších letech,“ zdůraznil Polášek.

Před 253 registrovaných účastníků konference z celé České republiky předstoupilo během 2 dnů celkem 41 expertů z různých oborů souvisejících s cestovním ruchem a marketingem. Mezi hlavní témata přednášek tak patřily například otázky komunikačních trendů v cestovním ruchu, aktivního marketingu, sociálních médií, digitálních technologií a jejich efektivního cílení, nových směrů v cestovním ruchu a další.

Odborná veřejnost, ubytovatelé, cestovní kanceláře, poskytovatelé různých turistických služeb, pracovníci infocenter, měst a obcí i další zástupci různých subjektů přímo působících v sektoru cestovního ruchu se již nyní kloní k pokračování a rozšiřování nabídky Travelfestu i Travelconu.

„Jsem velice mile překvapen úrovní přednášejících i zájmem odborníků nejen z České republiky, ale i také ze zahraničí. Přál bych Travelfestu i Travelconu, aby se jejich první ročník stal základem budoucí tradice a aby se obě českobudějovické akce staly pevnou součástí kalendáře výstavních a odborných akcí v oblasti turismu a cestovního ruchu,“ řekl jednatel cestovní kanceláře Quicktour Kamil Krupka.

Přínos podobných setkání pracovníků z „první linie“, tedy těch, kteří jsou v přímém kontaktu s návštěvníky, například restauratérů, hoteliérů a dalších podnikatelů v cestovním ruchu se zástupci destinačních managementů a institucí typu JCCR nebo Czechtourismu, je podle účastníků setkání zcela zásadní. „Výměna zkušeností, získání nových kontaktů a informací v takovém rozsahu a na jednom místě není jinak možná,“ poznamenal Petr Novotný ze společnosti Epic.

Plnou podporu pokračování Travelfestu vyjádřil také zástupce Sdružení cestovního ruchu Jihočeské hospodářské komory Marcel Goetz. „Je to konečně první kvalitní akce svého druhu, která v regionu dlouho chyběla. První ročník Travelfestu ukázal, že to jde a bylo by chybou nepokračovat. JCCR nyní postupuje velmi systematicky a koncepčně a v tom bychom ji měli podporovat,“ upozornil Goetz.

Jihočeská centrála cestovního ruchu je příspěvkovou organizací zřizovanou Jihočeským krajem, která využívá dotace, příspěvky a granty z nejrůznějších zdrojů na podporu cestovního ruchu, s jejichž pomocí vytváří produkty cestovního ruchu, rozvíjí turistickou infrastrukturu, kulturu v regionu a spolupráci s příhraničními regiony Horního a Dolního Rakouska a Bavorska. JCCR prezentuje region na domácích výstavách a veletrzích cestovního ruchu, provozuje oficiální Informační systém cestovního ruchu Jihočeského kraje a neustále ho rozšiřuje o aktuální data.

Hlavním cílem JCCR je realizace projektů zaměřených na rozvoj cestovního ruchu v regionu a prezentaci regionu jako turisticky atraktivní destinace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…