Jihočeská knihovna má svou kešku

08.10.2014 21:25

Pro každého, kdo propadl geocachingu je to určitě zajímavá zpráva. Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích se zapojila do hry geocaching a ve svých rozlehlých prostorách ukryla i ona kešku.

Jihočeská knihovna má svou kešku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Knihovna, ilustrační foto

Cesta ke kešce povede všechny příznivce geocachingu po půjčovnách a pobočkách knihovny, kde bude nutné získat jednotlivé indicie, aby po jejich vyluštění mohl být úkryt s keškou na závěr odhalen.

Realizátorkou geocachingu v knihovně pod názvem "Tour de JVK" je knihovnice a fanda do kešek Vendula Medalová-Hůdová, která se touto myšlenkou spolu s vedením knihovny zabývala již delší dobou. "Chtěli jsme lidi přivést i do poboček, protože si mnozí myslí, že existuje jen „vědárna“ na Lidické, někteří tak nějak tuší, že k ní patří asi i knihovna Na Sadech, ale o tom, že knižní fond je rozesetý i na okrajích města v menších pobočkách, stále řada lidí neví," vysvětluje V. Medalová. "Využít geocachingu pro objevení knihovny touto částí veřejnosti nám připadalo zajímavé a jsme rádi, že možná tímto způsobem získáme nové příznivce,"  dodává ředitel knihovny Ivo Kareš.

K získání všech potřebných indicií nerozhoduje, na kterou pobočku se vydáte jako první. Není nutné mít čtenářský průkaz, jelikož knihovna je místo veřejné a tudíž přístupné všem. Jediné, co je potřeba dodržovat, jsou výpůjční hodiny, ve kterých jsou jednotlivé půjčovny otevřeny.

Geocaching v knihovně je spuštěn v rámci Týdne knihoven.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…