Jihočeská záchranka slavila 10 let. Od hejtmana Zimoly dostala prapor

11.09.2015 18:00

Novým slavnostním praporem se mohou od nynějška pyšnit a využívat jej při různých příležitostech jihočeští záchranáři. V rámci oslav 10 let od vzniku celokrajské organizace Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje (ZZS JčK) tuto zástavu převzal od hejtmana Jiřího Zimoly ředitel ZZS JčK Marek Slabý v pátek 11. září.

Jihočeská záchranka slavila 10 let. Od hejtmana Zimoly dostala prapor
Foto: Jihočeský kraj
Popisek: Hejtman Jiří Zimola a ředitel ZZS JčK Marek Slabý s novým praporem pro záchranáře.

„Záchranná služba je jednou ze základních složek intgrovaného záchranného systému a objemem své práce patří k těm nejvytíženějším. Prapor, jako symbol jedinečné identity a svébytnosti organizace, jí ale jako jediné dosud chyběl. Proto vám jej u této příležitosti nyní předávám jako výraz ocenění vaší práce,“ uvedl Zimola.

Nový prapor podle ředitele ZZS JčK pomůže záchranářům identifikovat se s vlastní organizací. „Je dobré vědět, že konečně mámě nějaký symbol, který něco znamená. A můžeme jej rozvinout kdykoli a kdekoli, kam přijdeme při nějaké důležité, nebo slavnostní příležitosti,“ řekl Slabý.

Tehdy 30 a nyní 70 tisíc výjezdů sanit

Zimola ale také zároveň připomněl, že kraj, coby zřizovatel záchranky, musí platit neustále větší a větší peníze. „Neustále nám například narůstá počet výjezdů sanitních vozů. Před 10 lety jich ročně bylo 30 tisíc, nyní je to již přes 70 tisíc. Zároveň otevíráme i nové výjezdové základny, aby lidem byla včas poskytnuta neodkladná přednemocniční péče, neboť tady se opravdu hraje o vteřiny, což samozřejmě znamená větší nároky na krajský rozpočet,“ doplnil.

Jak Zimola dále poznamenal, kraj kvůli tomu vede diskuzi se státem. „Jde nám o to, aby se ty rovněž neustále se rozevírající nůžky mezi platbami krajů a státem zastavily, nebo se začaly spíše svírat,“ naznačil.

Jediným cílem je zajištění kvalitní péče pro pacienty

Uplynulé období pak shrnula i první náměstkyně hejtmana Ivana Stráská. „Bylo to 10 let bojů dohadů, nadějí, plánů i pochyb. A i když jsme s panem ředitelem Slabým měli někdy rozdílné názory, tak jsme vždy sledovali jediný cíl, kterým je zajištění kvalitní péče pro pacienty a dostatek peněz pro záchranku, aby mohla fungovat tak, jak má,“ uvedla.

Slabý si výše uvedeného přístupu cení. „Je dobré cítit, že od kraje máme a jak nám jeho vedení slíbilo i do budoucna budeme mít podporu,“ sdělil.

Hejtman pak na závěr záchranářům poděkoval: „Všem, kdo se o chod záchranné služby zasloužili a zasluhují, moc a moc děkuji. A do budoucna vám přeji jen vše dobré.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…