Jihočeský kraj: Nejvíc mandátů v kraji obsazuje KDU-ČSL

10.10.2018 20:20

Po sečtení všech hlasů v letošních komunálních volbách v sobotu 6. října večer mohli jihočeští lidovci slavit.

Jihočeský kraj: Nejvíc mandátů v kraji obsazuje KDU-ČSL
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

KDU-ČSL totiž obhájila v Jihočeském kraji prvenství z předchozích komunálních voleb před čtyřmi lety a obsadila v součtu největší počet mandátů v obecních a městských zastupitelstvech ze všech politických stran.

V celém Jihočeském kraji obsadili lidovci celkem 267 mandátů. Druhá ODS za nimi zaostala o více než sto zastupitelských postů. Nejvíce zastupitelů získala KDU-ČSL v okrese České Budějovice, konkrétně 63. Do tohoto počtu se však nepočítá několik dalších mandátů obsazených v koalicích. Druhý největší počet mandátů pochází z okresu Strakonice, kde lidovci obsadili celkem 52 křesel. Vítězství zaznamenali též v okresech Český Krumlov (45 mandátů) a Prachatice (41 mandátů). V okrese Písek pak KDU-ČSL skončila se ziskem 27 mandátů na druhém místě za ODS. Lidovci zasednou též v zastupitelstvech čtyř okresních měst včetně města krajského. V Českých Budějovicích obsadili dva mandáty v koalici s TOP 09, v Českém Krumlově samostatně 3 mandáty, v Písku taktéž 3 mandáty a v Prachaticích jeden mandát. V řadě obcí a měst pak KDU-ČSL zvítězila a obsadila nejvíce mandátů ze všech stran. Mezi městy s rozšířenou působností to byly Dačice (33,33%, 7 mandátů) a Kaplice (23,81%, 5 mandátů).

Všem zvoleným zastupitelům patří velká gratulace a přání mnoho zdaru do další práce ve prospěch jihočeských měst a obcí a jejich občanů!

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…