Jihočeský kraj: Známe vítěze finále 5. ročníku soutěže podnikatelských nápadů JIHOCZECH

24.11.2022 18:47 | Tisková zpráva

Včerejší odpoledne patřilo v Jihočeském vědeckotechnickém parku těm, kteří mají dobrý podnikatelský nápad, a hlavně elán pustit se do něčeho nového a realizovat si svůj podnikatelský sen.

Jihočeský kraj: Známe vítěze finále 5. ročníku soutěže podnikatelských nápadů JIHOCZECH
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Odborné porotě složené ze zástupců Jihočeského kraje, JVTP, JHK, Czechinvestu a jednatele jihočeské společnosti Hugo Bike představilo svůj záměr devět soutěžících. Škála záměrů byla velmi pestrá a o to těžší bylo vybrat tři nejlepší. 

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

Z vítězství se zaslouženě radoval tým studentů ve složení Vít Bašta, Aleš Bašta a Miroslav Dvořák s nápadem „RECYCLED PLASTIC MOUNTING", jehož podstatou je využití recyklovaného plastu k výrobě konstrukčních komponentů pro FVE.

Druhé místo obsadil tým společnosti "HACK FOOD" Marián Hýbl a Daniel Kotrba s výrobou funkčních kaší dochucovaných medy od jihočeských včelařů.

A třetí místo získala Dana Kalistová se záměrem vybudování udržitelného obchodního centra s pracovním názvem „RE-PRIOR".

Udržitelnost, společenská odpovědnost a cirkularita nebyly jen prázdnými pojmy, ale patřily k nosným myšlenkám oceněných záměrů.

Celé odpoledne proběhlo v příjemné atmosféře a benefitem pro všechny byla možnost představit své nápady, získat na ně zpětnou vazbu, ale hlavně navázat nové kontakty ke spolupráci a zařadit se do inspirativní komunity jihočeských „start-upistů“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…