Jihočeský kraj a Český olympijský výbor podepsaly smlouvu o spolupráci

21.12.2015 17:21

Hejtman Jihočeského kraje (JčK) Jiří Zimola a předseda Českého olympijského výboru (ČOV) Jiří Kejval stvrdili podpisem smlouvu o spolupráci mezi JčK a ČOV na organizování olympijského parku v Lipně nad Vltavou. V rámci zahájení projektu Jižní Čechy olympijské, který startuje 1. ledna, tak učinili v pondělí 21. prosince.

Jihočeský kraj a Český olympijský výbor podepsaly smlouvu o spolupráci
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Vyvrcholením celého projektu Jižní Čechy olympijské bude Olympijský park Rio – Lipno 2016, který vyroste na břehu Lipenské přehrady v době srpnových olympijských her (OH) v brazilském Riu de Janeiro. Návštěvníci si tu budou moci vyzkoušet různé sporty, fandit a setkat se i s našimi reprezentanty.
Statisíce návštěvníků zamíří na jih Čech 
 
„Díky krajskému projektu a spolupráci s ČOV budou moci všichni Jihočeši zažít tu skvělou olympijskou atmosféru po celém kraji po celý rok. Samotným vrcholem pak bude srpen, kdy budou hlavní akce soustředěny do Lipna nad Vltavou a dalších obcí u přehrady,“ uvedl Zimola.
 
Hejtman se těší na to, že tato jedinečná akce, kterou Jihočeši získali v tvrdé konkurenci dalších uchazečů, přiláká do regionu statisíce návštěvníků. „Řada lidí se může stavět kriticky k tomu, že budou přeplněné silnice, ale je si třeba uvědomit, že díky přílivu turistů můžeme očekávat zásadní posílení regionální ekonomiky. Hoteliéři, restauratéři i další služby si určitě přijdou na své. Věřím, že jsme jim k tomu s ČOV vytvořili optimální podmínky,“ nastínil.

 
Kromě posílení ekonomiky si Zimola od projektu slibuje zejména to, že se podaří zvednout lidi od televizí a zapojit je do aktivního sportování.
 
Kdo nebude na Lipně, jako kdyby nebyl
 
S tím, že tento společný projekt JčK a ČOV má přivést co nejvíce lidí ke sportu se ztotožňuje i Kejval. „Zapojit do něj chceme města, obce i školy,“ dodal. „Rád bych všechny pozval, protože ten, kdo nebude na Lipně, jako kdyby nebyl,“ řekl s úsměvem předseda ČOV.
 
Kejvala zároveň těší, jaké sbírá olympijský projekt kladné ohlasy. „Během pár dnů, kdy jsme jej odprezentovali, jsme dostali stovky dopisů i mailů s nabídkami na spolupráci,“ upřesnil.
Bonusem pro české fanoušky by mělo dle předsedy ČOV být setkání s našimi reprezentanty. „Měli by přistát na Jihočeském letišti v Plané u Českých Budějovic a odtud pokračovat směrem k Lipnu, kde se s lidmi chtějí podělit o své zážitky. Řada z nich mi to již slíbila,“ uzavřel.
 
Více informací o projektu Jižní Čechy olympijské: www.jiznicechyolympijske.cz a o olympijském parku na Lipně: www.olympijskeparky.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…