Jihočeský kraj chce, aby lidé zůstali na vsích, obcím pomůže s výstavbou bytů

20.03.2021 8:41

V září minulého roku schválilo Zastupitelstvo Jihočeského kraje dotační programy pro rok 2021. K již schváleným přibude ještě jeden.

Jihočeský kraj chce, aby lidé zůstali na vsích, obcím pomůže s výstavbou bytů
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

S alokací 8 000 000 Kč pomůže kraj obcím do deseti tisíc obyvatel s projektovou dokumentací při výstavbě obecních bytů. Cílem je zmírnění dopadů migrace z menších sídel do větších měst.

Zastupitelstvo Jihočeského kraje zařadilo mezi již schválené dotační programy pro letošní rok ještě jeden navíc. Jmenuje se Program na podporu přípravy projektové dokumentace výstavby obecních bytů, 1. výzva pro rok 2021.

„Účelem tohoto programu bude poskytnout finanční prostředky obcím a podpořit je v nové bytové výstavbě. Obce pak budou moci nabídnout samostatné bydlení pro své obyvatele v obecních bytech. Tím přispějí k zamezení nebo zmírnění migrace obyvatel do větších měst,“ vysvětlil náměstek hejtmana Pavel Hroch.

Jihočeský kraj takto poskytne obcím finanční prostředky na zpracování projektové dokumentace. „Vím, jak těžké je v dnešní době udržet mladé lidi na vsi. Ceny realit jsou závratné, a ne každý si může dovolit postavit nebo koupit dům či byt. Obecní byty jsou v tomto směru dobrým řešením,“ dodal Hroch.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…