Jihočeský kraj ocenil jihočeskou policii za hlídání bezpečnosti na silnicích

26.09.2016 22:01

Dlouholetou účinnou pomoc s hlídáním bezpečnosti na silnicích ocenil v pondělí Jihočeský kraj věcnými dary. Za kontrolu přetížení kamionů a dodržování tzv. sociálních předpisů dostala Policie ČR technické vybavení v hodnotě 285 tis. Kč.

Jihočeský kraj ocenil jihočeskou policii za hlídání bezpečnosti na silnicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola

Videokamery a specializovaný hardware a software, který pomůže ještě účinněji chránit bezpečí na silnicích, převzal z rukou hejtmana Jiřího Zimoly ředitel jihočeské krajské policie Luděk Procházka. 

Smyslem daru je poděkování našim policistům za kontrolu přetížených kamionů. Ty ničí silnice, do jejichž oprav kraj investoval nemalé prostředky,“ uvedl hejtman Zimola s tím, že kamiony váží víc, než by měly v alarmujících čtyřiceti procentech případů. Dary pro polici byly pořízeny z pokut, vybraných od neukázněných přepravců.

Dar Jihočeského kraje využijí policisté k účinnějšímu hlídání bezpečnosti na komunikacích. „Toto vybavení je natolik potřebné, že bychom je dříve či později zakoupili sami, ale díky Jihočeskému kraji může sloužit k zajištění bezpečnosti na silnicích daleko dříve,“ uvedl ředitel jihočeské policie Luděk Procházka. Pro příklad uvedl, že dary významně pomohou zejména dopravní policii při kontrole tzv. sociálních předpisů. „Pomocí speciálního softwaru budou policisté moci z digitální karty řidiče okamžitě zjistit, zda dodržel povinnou bezpečnostní přestávku,“ uvedl pro příklad Procházka. Pořádková a kriminální služba využije nové kamery při extremistických akcích a diváckém násilí. „Na příští týden je na Táborsku plánováno utkání s ostravským Baníkem, takže nevylučuji, že tento dar bude využit již při něm,“ doplnil ředitel krajské policie.

Jihočeský kraj ocenil za ochranu bezpečnosti na silnicích již dříve také jihočeské celníky. Těm věnoval v roce 2016 tablety, notebooky, tiskárny a dalekohledy v hodnotě 350 tisíc Kč a o dva roky dříve měřidla délky a výšky nákladů či vyrovnávací rohože ke kontrolním vahám v celkové ceně 100 tisíc Kč.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…