Jihočeský kraj rozšíří počet opravovaných silnic díky navýšení dotace ze SFDI

31.07.2017 9:11

Více než 21 kilometrů komunikací III. tříd bude moci Jihočeský kraj nově opravit díky příspěvku ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI).

Jihočeský kraj rozšíří počet opravovaných silnic díky navýšení dotace ze SFDI
Foto: pixabay.com
Popisek: Silnice, ilustrační foto

V nejbližších dnech totiž kraj obdrží 27,5 milionu korun jako kompenzaci nutného navýšení mezd řidičů autobusů ve veřejné linkové dopravě. Peníze použije právě na obnovu krajských silnic.

„Nově budeme moci opravit silnice třetích tříd na Českobudějovicku, Písecku, Strakonicku a Českokrumlovsku,“ upozornil 1. náměstek hejtmanky Josef Knot s tím, že na Českobudějovicku se opravy dočká například úsek Zvíkov – Hlincová Hora v délce 4,5 kilometru, v oblasti Českokrumlovska pak jeden a půl kilometru dlouhý úsek od Kozákova mostu do Velešína, nebo téměř šest kilometrů dlouhý úsek mezi Brannou a Větrnou. Obyvatelé Písecka se budou moci projet po dvoukilometrovém nově zrekonstruovaném úseku mezi Zběšičkami a křižovatkou u Srlína, na Strakonicku se opraví téměř dva a půl kilometrový úsek z Libějovic ke křižovatce u Hvožďan. „Do oprav silnic II. a III. tříd tak letos Jihočeský kraj investuje více než půl miliardy korun,“ uzavřel vicehejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…