Jihomoravský kraj: „Be Fe Le Me Pes Se VeZe“ aneb Léto s češtinou pro cizince

04.07.2020 7:34

Je možné se zdokonalit v českém jazyce, rozšířit si slovní zásobu, a přitom poznat příběhy slavných brněnských vil? Nebo se třeba vydat na výlet do okolí Brna, poznat zajímavá místa, a přitom se učit nová česká slovíčka a gramatiku? Odpověď je ano.

Jihomoravský kraj: „Be Fe Le Me Pes Se VeZe“ aneb Léto s češtinou pro cizince
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Centrum pro cizince Jihomoravského kraje nabízí klientům z řad cizinců na letošní léto celou řadu kurzů českého jazyka. V měsíci červenci jsou to zážitkové kurzy českého jazyka spojené s výlety do přírody, za památkami či historií brněnských vil. Klienti Centra mohou využít i otevřené kurzy zaměřené na témata z každodenního života jako je jídlo, tradice, roční období.

Pro rodiče s malými dětmi bude v červenci otevřen kurz českého jazyka s přítomností dítěte ve výuce. Díky vyškoleným lektorům, vhodným prostorám a nastavené délce jednotlivých vyučovacích hodin, může dítě zůstat s rodičem i v době výuky.

Procvičit si češtinu formou hry mohou klienti v rámci nové komunitní aktivity zaměřené na deskové hry pro dospělé. V Centru budou od července připravené hry jako Krycí jména, V pasti, Duplik, Telepatie či Dixit, které pod heslem „Kdo si hraje, umí česky“ pomohou přirozeně rozšířit slovní zásobu a komunikaci v tak rozmanitém jazyce jako je čeština. Stačí jen sledovat kalendář a přijít si společně zahrát.

Letní program Centra není jen pro dospělé, je myšleno i na děti cizinců. V měsíci srpnu se pro ně otevírají speciální intenzivní kurzy českého jazyka pro žáky základních či středních škol zaměřené na získání slovní zásoby a gramatiky k úspěšnému zvládnutí nástupu do nového školního roku.

Léto v Centru ovšem není jen o výuce českého jazyka. Pro děti cizinců je připraven příměstský tábor ve spolupráci se školským zařízením pro environmentální vzdělávání Lipka. Dospělí zase mohou přijít na komentovanou prohlídku vietnamské tržnice s ochutnávkou pod názvem „Vietnam: země vzdálená i blízká“, kterou spoluorganizuje Centrum s Diecézní charitou Brno.

Přes léto je Centrum otevřené i pro odborné poradenství a další aktivity.

Veškeré informace jsou aktualizovány na webu centra ZDE nebo stačí sledovat FB Centrum pro cizince JMK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…