Jihomoravský kraj: Czech Street Party

17.06.2018 12:10

V pátek 15. června 2018 večer se konal již jedenáctý ročník největší prezentační akce České republiky pro širokou veřejnost v Bruselu, jmenované také v knize „100 tajemství Bruselu“ v kategorii 5 nejlepších letních festivalů, tzv. Czech Street Party.

Jihomoravský kraj: Czech Street Party
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Ulice před Stálým Zastoupením ČR při EU se jednou za rok plní stánky českých a moravských regionů a pódiem, na kterém vystupují tři kapely – letos Lenka Dusilová, brněnští Poletíme? a Čechomor. Kromě prezentace přírodním krás, kulturního dědictví a turistických možností Jihomoravského kraje a města Brna, které letos nově lákalo také na Moto GP modelem motorky, měli návštěvníci možnost nahlédnout do místní gastronomie, brněnské barové scény a ochutnat míchané drinky, jihomoravské víno nebo např. škvarky, klobásky a linecké cukroví, které přichystala Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace. A samozřejmě nesměla chybět i propagace Jihomoravského kraje jako centra vědy a výzkumu v ČR, což úspěšně zajistila Mendelova univerzita v Brně a VIDA! Science Centre, kteří kromě zábavného programu nejen pro nejmenší na vlastním stánku vystoupili na hlavním podiu se show o těžišti a rovnováze. Mezi dalšími partnery akce tak měl Jihomoravský kraj opět jednoznačně největší viditelnost.

Kromě uvedených reprezentačních a kulturně-společenských akcí připravilo Zastoupení pro hosty z Jihomoravského kraje také další pestrý odborný program. Předseda Výboru pro meziregionální vztahy Miroslav Kubásek se tak setkal s pracovníkem Evropské komise, Generálního ředitelství pro klimatickou změnu, navštívil pracovní skupinu sítě ERRIN k energetice, debatu na Stálém zastoupení Polska při EU o budoucnosti společné zemědělské politiky nebo se společně se zástupkyní města Brna setkal s členem kabinetu Generálního tajemníka Výboru regionů. Zástupci Mendelovy univerzity v Brně a VIDA! Scince Centre se zase dozvěděli více o popularizaci české vědy v zahraničí a činnosti České styčné kanceláře pro výzkum, vývoj a inovace CZELO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …