Jihomoravský kraj: Další projekt podpory plánování rozvoje sociálních služeb

22.06.2018 19:59

Podpora poskytovatelů sociálních služeb pomocí zavádění tzv. Regionálních karet sociálních služeb Jihomoravského kraje, elektronický katalog a analýza potřebnosti sociálních služeb – to jsou hlavní cíle projektu Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji IV“., který od 1. září 2017 do 30. června 2020 realizuje Odbor sociálních věcí Jihomoravského kraje.

Jihomoravský kraj: Další projekt podpory plánování rozvoje sociálních služeb
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Regionální karty sociálních služeb Jihomoravského kraje podrobně definují obsah všech realizovaných sociálních služeb skrze potřeby uživatelů. Sociální služby, které jsou takto podrobně popsány a vymezeny prostřednictvím těchto konkrétních potřeb uživatelů služby, s kterými jim sociální služba svými činnostmi pomůže, mohou lépe informovat o své činnosti potenciální zájemce, ale i stávající uživatele. „Cílem je napomoci větší transparentnosti, dávat jasný obraz o činnosti služby veřejnosti, nejen těmto osobám, ale i spolupracujícím subjektům. Zavádění Regionálních karet uskutečňujeme postupně od listopadu 2017 formou metodických setkání s poskytovateli sociálních služeb, jejímž prostřednictvím jsou představeny a projednány Regionální karty Jihomoravského kraje a vyžadované principy poskytování sociálních služeb,“ řekl náměstek hejtmana Marek Šlapal.

Pokud jde o elektronický katalog, ten zpřístupní nabídku sociálních služeb široké veřejnosti a umožní vyhledávání sociální služby pro potencionálního uživatele přes srozumitelné potřeby a životní situace. „Běžný uživatel bude schopen nalézt požadovanou službu i bez znalosti zákona o sociálních službách. Elektronický katalog bude k dispozici od září 2018,“ uvedl náměstek Šlapal.

Analýza potřebnosti sociálních služeb v Jihomoravském kraji bude sloužit jako podklad pro tvorbu Střednědobého plánu na období 2021-2023. Výstupem bude vypracování závěrečné zprávy pro Jihomoravský kraj a 21 samostatných výzkumných zpráv pro 21 obcí s rozšířenou působností. Cílem je vyšší efektivita veřejné podpory, to znamená rozvoj sociálních služeb, po kterých evidujeme zvýšený požadavek. Výstupy budou k dispozici v březnu 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…