Jihomoravský kraj: I poslední fyzické osoby dostanou kompenzace za nemovitosti, poškozené tornádem

03.09.2022 15:40 | Tisková zpráva

Čtyři fyzické osoby, kterým tornádo poničilo majetek a na náhrady nedosáhly, dostanou kompenzace. RJMK schválila žádost o dotaci od MPO na náhradu škod v celkové výši 24,6 milionu korun.

Jihomoravský kraj: I poslední fyzické osoby dostanou kompenzace za nemovitosti, poškozené tornádem
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Tito majitelé nemovitostí pronajímali prostory na základě nájemní smlouvy podnikatelům. Škoda tak vznikla majiteli, který v poškozené nemovitosti nepodnikal. V tomto případě nemohlo vlastníkům proplatit kompenzace ministerstvo průmyslu a obchodu, ale ani ministerstvo pro místní rozvoj, které jako jediné poskytuje náhrady fyzickým osobám, ovšem výhradně na objekty určené k bydlení. Tyto případy tak neměly jak kompenzaci získat, přestože na ni měly legitimní nárok,“ vysvětlil Jan Zámečník, náměstek pro regionální rozvoj.

„Ihned po tornádu jsme se snažili pomoct všem obyvatelům i firmám. Jediná možnost u těchto specifických případů byla prostřednictvím Jihomoravského kraje. Jsem rád, že se nám podařilo najít ve spolupráci s ministerstvem řešení, a doufám, že prostředky budeme schopni poskytnout jednotlivým žadatelům co nejdříve,“ doplnil Zámečník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…