Jihomoravský kraj: Kraj opět spustil Informační krizovou linku k očkování

01.11.2021 14:21 | Tisková zpráva

Operátoři na bezplatné lince 800 129 921 k očkování proti onemocnění COVID-19 pomůžou zájemcům s registrací v centrálním rezervačním systému Ministerstva zdravotnictví. Linka svůj provoz odstartovala v pondělí 1. 11. 2021 v 9 hodin. Lidé se na ni dovolají od pondělí do pátku od 8 do 15 hodin.

Jihomoravský kraj: Kraj opět spustil Informační krizovou linku k očkování
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„S ohledem na aktuální epidemickou situaci jsme dočasně obnovili provoz Informační krizové linky Jihomoravského kraje, kde pomůžeme zájemcům s registrací na 1. a 2. dávku nebo 3. posilovací dávku. 

Anketa

Souhlasíte s tím, že hospodský musí od 1. listopadu kontrolovat bezinfekčnost?

hlasovalo: 42752 lidí
Na linku jsme nasadili 5 operátorů z řad zaměstnanců Krajského úřadu Jihomoravského kraje. V jihomoravském regionu jsme v posledních dnech zaznamenali velký zájem o očkování. Za této situace samozřejmě upřednostňujeme registraci na konkrétní očkovací místa,“ uvedl krajský koordinátor pro očkování Luboš Císař.

„V nemocnicích končí především neočkovaní. Poslední data, která máme k dispozici, ukazují na neobvyklý nárůst v příjmu nových pacientů. Zátěž nemocnic tak narostla již během víkendu a lze bohužel očekávat její další růst, zejména na počátku tohoto týdne. V Jihomoravském kraji máme v tuto chvíli přibližně 300 hospitalizovaných pacientů. Očkování proto stále vidíme jako jediné řešení pandemie,“ doplnil krajský radní pro oblast zdravotnictví Jiří Kasala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…