Jihomoravský kraj: Na kotlíkové dotace míří dalších sedm milionů korun

09.04.2017 7:32

Více než 7,7 milionů korun si rozdělí 67 žadatelů o „kotlíkové dotace“. Ve čtvrtek 6. dubna 2017 schválila na svém zasedání Rada Jihomoravského kraje navýšení finančních prostředků. V rámci projektu nazvaného Snížení emisí z lokálního vytápění domácností v Jihomoravském kraji z Operačního programu Životní prostředí tak bude původní částka 50 000 000 Kč navýšena na celkových 57,8 milionů korun.

Jihomoravský kraj: Na kotlíkové dotace míří dalších sedm milionů korun
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„Jedná se o třetí schválenou žádost ve vyhlášeném 2. kole krajské výzvy Dotačního programu na výměnu kotlů v kraji,“ uvedl radní Petr Hýbler. Cílem dotačního titulu je snížení emisí z lokálního vytápění domácností v Jihomoravském kraji prostřednictvím výměny stávajících kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním v rodinných domech za nové nízkoemisní zdroje.

Lidé mohou vyměnit svůj stávající kotel na pevná paliva s ručním přikládáním, a to za kotle na pevná paliva, plynové kondenzační kotle a tepelná čerpadla. Instalace nového zdroje vytápění může být spojena také s instalací solárně termických soustav pro přitápění nebo přípravu teplé vody a tzv. „mikro“ energetickými opatřeními.

Maximální výše dotace na jeden dílčí projekt může být až 127 500 korun, výše podpory se pohybuje v rozpětí 70 až 80 procent. V případě realizace v prioritním území je 5 % bonifikace. Podrobné informace jsou zveřejněny na webu Jihomoravského kraje zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…