Jihomoravský kraj: Na opravy historických sokoloven a orloven zamíří téměř pět milionů korun

17.01.2019 7:34

Téměř pět milionů korun je vyčleněno pro nový dotační program Jihomoravského kraje na podporu přípravy rekonstrukcí historických sportovních zařízení tělocvičných jednot a obcí na jižní Moravě, který schválila krajská rada 14. ledna 2019.

Jihomoravský kraj: Na opravy historických sokoloven a orloven zamíří téměř pět milionů korun
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj

„Tento dotační titul by měl řešit problém nedostatku finančních prostředků obcí a tělocvičných jednot na kvalitní zpracování projektové dokumentace respektující historickou hodnotu těchto budov. Hlavním záměrem je smysluplně navázat na dotační titul Ministerstva pro místní rozvoj určený na samotné rekonstrukce a zajistit tak přípravu kvalitních projektů, které umožní obnovu a zachování historické kvality budov sokoloven a orloven,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Vitula. Žadatelem může být pouze tělocvičná jednota nebo obec, která má v majetku historické sportovní zařízení. Výše dotace na jeden projekt se bude pohybovat od 200 do 500 tisíc korun. V případě, že je žadatelem tělocvičná jednota činí minimální podíl spoluúčasti žadatele z vlastních prostředků 10 % a v případě obce 30 % celkových uznatelných výdajů projektu.

V rámci krajského rozpočtu bylo na tento dotační program vyčleněno 4,8 milionu korun, lhůta pro podávání žádostí o dotaci bude od 14. února do 1. března 2019. Podrobnosti o dotačním programu budou zveřejněny na dotačním portálu Jihomoravského kraje ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…