Jihomoravský kraj: O organizaci další pomoci z jižní Moravy jednal ve Lvově náměstek Dubec

29.03.2022 16:09 | Tisková zpráva

Náměstek hejtmana Lukáš Dubec se o víkendu ve Lvově setkal se svým ukrajinským protějškem. Jednalo se o jednu z prvních zahraničních návštěv ve válečné oblasti od chvíle, kdy se Ukrajina ocitla ve válce. Cílem bylo ukrajinským kolegům a představitelům partnerského regionu vyjádřit podporu a navázat přímou spolupráci na úrovni vedení kraje.

Jihomoravský kraj: O organizaci další pomoci z jižní Moravy jednal ve Lvově náměstek Dubec
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Nedělní setkání se uskutečnilo mezi náměstkem Lukášem Dubcem a zástupcem gubernátora Lvovské oblasti Yuriyem Buchko. „Ukrajinci si opravdu neskutečně váží materiální pomoci, kterou poslal Jihomoravský kraj a město Brno. Znamená to pro ně nejen cennou materiální podporu, ale také morální vzpruhu. Ví, že jejich partneři z jižní Moravy na ně nezapomněli a dělají maximum,” uvedl k jednání Lukáš Dubec, 1. náměstek hejtmana Jihomoravského kraje. Jihomoravský kraj a město Brno na Ukrajinu již poslalo pomoc v hodnotě 10 milionů Kč.

„Mile mě překvapilo, jak našim ukrajinským kolegům záleží na tom, aby veřejnost, humanitární organizace i politici z České republiky věděli, kdo je zodpovědný za další distribuci humanitární pomoci hlouběji na Ukrajinu a jak celý řetězec funguje. Proto jsme se domluvili, že v následujících týdnech lvovská delegace navštíví Jihomoravský kraj,“ dodal Dubec.

Lukáš Dubec se dohodl se zástupci Lvovské oblasti, ke kterým se přidali i zástupci Užhorodské oblasti, na návštěvě Jihomoravského kraje v následujících týdnech. „Válka na Ukrajině nepochybně skončí. Ukrajinci skálopevně věří, že to je otázka týdnů. Proto jejich návštěvu musíme využít i k rozvíjení budoucích vztahů a diskuzi o poválečné rekonstrukci země,” uzavřel Lukáš Dubec.

Cesta se konala díky organizátorovi železniční pomoci Albertu Fikáčkovi. Ten stojí za společností Gepard Express a iniciativou Železnice pomáhá, která od začátku ruské agrese přepravuje materiální pomoc ze sbírek přímo na Ukrajinu. Nazpět vlak slouží k evakuaci civilistů. Převážně žen, dětí a seniorů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…