Jihomoravský kraj: Organizace a zajištění lékařské pohotovostní služby v roce 2020

11.11.2019 19:27

Zajištění lékařské, lékárenské a zubní pohotovostní služby a prohlídek těl zemřelých mimo zdravotnická zařízení v roce 2020 na území Jihomoravského kraje vzala na vědomí v pondělí 11. listopadu 2019 krajská rada. Pro příští rok počítá navržený rozpočet kraje s částkou přibližně 67 milionů korun, což je nárůst proti předchozímu roku zhruba o 12 procent. Současně krajská rada uložila příspěvkovým organizacím Jihomoravského kraje zajištění poskytování předmětných zdravotních služeb v jednotlivých okresech.

Jihomoravský kraj: Organizace a zajištění lékařské pohotovostní služby v roce 2020
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj

„Těší mě, že se podařilo zachovat stejný rozsah tohoto typu lékařské péče jako v uplynulém roce,“ uvedl radní Milan Vojta. Pro okres Brno-město a částečně pro okres Brno-venkov bude pohotovostní lékařská služba zajištěna Úrazovou nemocnicí v Brně v rozsahu lékařské pohotovostní služby pro dospělé a lékařské pohotovostní služby v oboru zubní lékařství. Úrazová nemocnice současně zajistí na základě smlouvy prohlídky zemřelých mimo zdravotnické zařízení v době provozu pohotovostních služeb i mimo tuto dobu. V mimobrněnských okresech budou pohotovostní službu zajišťovat nemocnice v Tišnově, Ivančicích, Břeclavi, Hustopečích, Hodoníně, Kyjově, Vyškově, Blansku, Boskovicích a Znojmě. „Lékařská pohotovostní služba pro děti bude zajištěna pro okresy Brno-město a Brno-venkov Fakultní nemocnicí Brno, dětskou nemocnicí, lékárenská pohotovostní služba stávajícím poskytovatelem obchodní společností K.E.I. pharma s.r.o.,“ uvedl dále Milan Vojta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…