Jihomoravský kraj: Prodej bývalého školního areálu v Brně-Chrlicích

21.06.2018 17:17

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje na svém zasedání 21. června 2018 schválilo prodej bývalého areálu středního odborného učiliště v Brně-Chrlicích společnosti ADZ Investment s.r.o. za nabídnutou kupní cenu 10 174 600 korun.

Jihomoravský kraj: Prodej bývalého školního areálu v Brně-Chrlicích
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Jde o téměř šest let nevyužívaný areál v majetku kraje, který byl již dříve třikrát nabídnut k prodeji, dosud bezúspěšně. „Budovy ve vlastnictví kraje, které nemají v současnosti žádné využití, jsou postupně nabídnuty k prodeji. Pro kraj je ekonomicky nevýhodné, aby měl v majetku budovy a areály, které jsou nevyužité a chátrají. Je výhodnější je nabídnout městům, obcím nebo jiným subjektům, které pro ně najdou smysluplné využití a také finanční prostředky na jejich rekonstrukci,“ uvedla náměstkyně hejtmana Taťána Malá.

V tomto případě šlo o prodej za nejvyšší nabídku kupní ceny, kdy nebyla uvedena minimální výše kupní ceny, jak tomu bývá obvykle. Tato varianta záměru byla zvolena zejména proto, že všechny budovy jsou postaveny na pozemcích ve vlastnictví třetích osob (převážně fyzických osob). Následně budou vlastníci pozemků vyzváni, zda nechtějí využít svého zákonného předkupního práva vyplývajícího z občanského zákoníku. Na své vyjádření mají ze zákona 3 měsíce od doručení výzvy a po uplynuté této lhůty bude podán návrh na vklad nebo pokud některý z vlastníků své předkupní právo uplatní, bude muset být smlouva s tímto novým kupujícím znovu předložena ZJMK ke schválení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…