Jihomoravský kraj: Střední škola v Charbulově ulici v Brně získá nový pavilon

30.05.2023 13:07 | Tisková zpráva

Více než dvacet učeben, obchody a další provozní místnosti vzniknou ve Střední škole Brno, Charbulova díky nové přístavbě. Školu zřizuje Jihomoravský kraj. Stavba čtyřpodlažního objektu za 215 milionů korun začala loni v listopadu, hotovo by mělo být příští rok v srpnu.

Jihomoravský kraj: Střední škola v Charbulově ulici v Brně získá nový pavilon
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Střední škola s výukou širokého spektra gastronomických oborů a oborů obchodu a služeb využívá pro svou výuku několik objektů na území města Brna.

„Školu to posune mezi zařízení s nejlepším zázemím u nás. Vznikne komplexní zařízení, kde bude pohromadě na jednom místě odborný výcvik i výuka. Odděleně budou fungovat komerční prostory, kde se budou prodávat učňovské výrobky nebo poskytovat služby,“ vysvětlil hejtman Jan Grolich.

„V posledních letech škola navyšuje kapacitu přijímaných žáků, kraj se tak připravoval na silné ročníky. Proto jsou zapotřebí nové prostory a modernizace. Škola teď může opustit provozovny, které jsou v havarijním stavu a jejich oprava by byla neefektivní. Před pár lety už opustila budovu na adrese Jánská 22, teď odejde z adresy Trnitá 8. V Jundrově provozovna zůstává, tam se plánuje její oprava v ulici Nálepkova,“ zmínil náměstek pro zdravotnictví a vzdělávání Jiří Nantl.

Původně se u Střední školy Brno, Charbulova zvažovala nástavba, ale s ohledem na statiku stávající budovy nebyla možná. Nový pavilon bude vnějším vzhledem navazovat na hlavní budovu a bude s ní propojen nadzemním koridorem.

„Přístavba umožní přímou návaznost na stávající chodby, šatny, kabinety a stavebně na inženýrské sítě. Současně se tak vyřeší bezbariérový přístup do celé hlavní budovy a vytvoří se nové potřebné plochy pro parkování,“ okomentoval radní pro investice Vladimír Šmerda.

„V objektu budou umístěny prodejna potravinářských výrobků, provozovny kadeřnictví a kosmetiky, učebny kadeřnictví, aranžování, fotografování, informační a komunikační technologie a sedm kmenových učeben. Na tyto prostory navazuje potřebné zázemí pro vyučující a sociální zařízení,“ popsala přístavbu ředitelka školy Jana Marková.

V současné době jsou dokončeny zemní práce na hlavním objektu a jsou prováděny práce na nosné železobetonové konstukci. V novém pavilon může výuka začít od září 2024.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…