Jihomoravský kraj: Švindlování bude těžší, policie dostane dva přístroje na kontrolu kamionů

10.07.2017 20:59

Takzvaný tachograf má v náklaďáku nebo kamionu důležitou roli. Pozná, jak dlouho řidič s vozem jede, nebo jestli dodržuje povinné přestávky na odpočinek. Někteří řidiči však používají zařízení, která jim umožní tachograf ošálit a bezpečnostní předpisy obejít. Jihomoravský kraj proto pořídil dva nové kontrolní přístroje, které do budoucna umožní policistům podobné praktiky odhalit. O jejich zapůjčení Policii ČR rozhodli krajští radní na svém posledním zasedání.

Jihomoravský kraj: Švindlování bude těžší, policie dostane dva přístroje na kontrolu kamionů
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Oba přístroje i s příslušenstvím pořídil kraj za necelých 55 tisíc korun (bez DPH). Přibrat si je budou moci policisté i do nového speciálního vozidla pro vážení kamionů, které pomohl kraj jihomoravské policii pořídit v loňském roce. Přispěl na ně 5 milionů korun.

„Jakékoliv porušování norem má v případě nákladní dopravy velmi vážné následky. Unavený řidič může způsobit vážnou dopravní nehodu. Průjezd přetíženého kamionu zas poničí silnici asi jako 16 tisíc osobních aut. Nepoctivým firmám a řidičům chce proto kraj podobné chování co nejvíce zkomplikovat,“ uvedl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…