Jihomoravský kraj: Uzavírka silnice I/43 z důvodu staveb „Milonice-průtah“ a „Milonice-odbočovací pruh“

14.08.2021 14:08

V sobotu 14. srpna 2021 začne avizovaná uzavírka silnice I/43 z důvodu realizace stavby „Milonice-průtah“ a „Milonice-odbočovací pruh“. Jedná se o dlouhodobě připravované stavby Ředitelství silnic a dálnic ČR na silnici I. tř. č. 43.

Jihomoravský kraj: Uzavírka silnice I/43 z důvodu staveb „Milonice-průtah“ a „Milonice-odbočovací pruh“
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Uzavírka a objížďka bude skutečně obdobně koncipována jako při jarní souvislé opravě vozovky sil. I/43 v Černohorském lese.

Anketa

Jste pro zrušení nošení roušek či respirátorů v supermarketech a obchodech?

hlasovalo: 17849 lidí

Tzn., že ve směru Svitavy - Brno (od Černé hory) budou veškerá osobní vozidla do 3,5 t odkloněna na objízdnou trasu přes městys Černá Hora, obce Žernovník, Malá Lhota a Újezd u Černé Hory do obce Lažany. Pro tato osobní vozidla bude objízdná trasa ve směru na Brno povinná. Odklon dopravy bude ve směru od Svitav proveden již před okružní křižovatkou u Černé Hory přes „bypass“ odbočením ze sil. I/43 doprava. Ze směru od Rájce-Jestřebí bude osobní doprava do Brna odkloněna na okružní křižovatce (směr Černá Hora).  Naopak veškerá těžká nákladní doprava a autobusy zůstanou na silnici I/43 v obou směrech a nebudou odkloněny na objízdné trasy.

Směr jízdy z Brna na Svitavy nebude mít nařízenu objízdnou trasu ani pro osobní vozidla a veškerá doprava (osobní i nákladní) zůstane na sil. I/43, která bude částečně uzavřena až do 31. října 2021. Doprava na této silnici bude vedena kyvadlově a řízena pomocí semaforu.

Odklonění osobní dopravy ze silnice I. třídy alespoň v jednom směru jízdy je nezbytně nutné, protože kapacitně silnice I/43 v tomto úseku nevyhovuje a dopravní kolony v obou směrech by zcela paralyzovaly průjezd územím. I tak žádáme řidiče o trpělivost, jedná se o významnou spádovou oblast brněnské aglomerace, která dopravně absolutně nevyhovuje, protože v území schází „D 43“ (silnice rychlostního typu) a stávající silnice I/43 je dlouhodobě kapacitně přetížena. Je nutno počítat se zdržením při cestování a pečlivě plánovat a zvažovat nezbytnost každé cesty uzavřeným úsekem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…