Jihomoravský kraj: V Dolních Věstonicích vznikne Dům přírody Pálavy

09.02.2022 22:11 | Tisková zpráva

Jihomoravští radní dnes podpořili navýšení financování projektu muzea Pálavy z původní částky 7,2 milionu na 21,6 milionu korun z důvodu růstu cen stavebních prací a náročnosti realizace.

Jihomoravský kraj: V Dolních Věstonicích vznikne Dům přírody Pálavy
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Dům přírody Pálavy naváže na stávající objekt muzea v Dolních Věstonicích pomocí novodobé přístavby vstupních prostor návštěvnického centra a rozšíření prostoru expozice. Pro návštěvníky bude nově také otevřena promítací místnost, učebna a herna/dílna. Suterén objektu slouží jako hlavní expozice a je přístupný po hlavním schodišti a výtahem. Okolí muzea bude upraveno o střešní zahradu, mokřad a edukační prvky.

„Projekt Domu přírody Pálavy jsme podpořili již v minulosti. Původní rozpočet byl vypočítán v roce 2018 před skokovým zdražením stavebních materiálů a prací. Je proto nutné jeho financování upravit. Muzeum se v budoucnosti dozajista stane vyhledávaným turistickým cílem. Návštěvníci se v nových interaktivních expozicích dozvědí o unikátní pálavské krajině, jejím ekosystému, kultuře a historii,“ uvedl náměstek hejtmana pro životní prostředí Lukáš Dubec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: Noví čeští velvyslanci zamíří do Turecka a Švýcarska

16:08 Ministerstvo zahraničí: Noví čeští velvyslanci zamíří do Turecka a Švýcarska

V následujících měsících vyšle česká diplomacie nové velvyslance do Ankary a do Bernu.