Jihomoravský kraj: Zájemci mohou žádat o podporu na přeshraniční projekty

05.02.2023 9:50 | Tisková zpráva

Především pro žadatele z řad obcí a měst, neziskových organizací, místních akčních skupin nebo nejrůznějších spolků je určen celkem jeden milion euro, na který ještě mohou dosáhnou v rámci již 15. výzvy vyhlášené v rámci přeshraničního programu INTERREG V-A SK–CZ.

Jihomoravský kraj: Zájemci mohou žádat o podporu na přeshraniční projekty
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Jedná se zřejmě o poslední výzvu na podporu z období 2014-2020. „V rámci uvedeného programového období vznikla například lávka přes řeku Moravu v archeologickém parku Mikulčice – Kopčany, cyklostezka z Bílých Karpat k Baťově kanálu nebo v současnosti vzniká projekt na transbordér u Vnorov a nová téměř desetikilometrová cyklostezka na slovenském břehu řeky Moravy. Z našeho pohledu jde o mimořádně úspěšný přeshraniční program, který ukazuje, jak blízko k sobě má jižní Morava a partnerský Trnavský kraj. Máme nejen společnou historii, ale i budoucnost,“ říká náměstek hejtmana Jan Zámečník.

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30584 lidí

Aktuální 15. výzva se zaměřuje především na propagaci kulturního a přírodního dědictví. Takže jde především o „měkčí“ projekty nebo doplňkovou infrastrukturu – například propagační materiály, prezentační turistické tabule či směrovky v terénu, videospoty a podobně. „Nutný je přeshraniční přesah záměru a spolupráce s partnery na slovenské straně hranice. Přitom s konkrétními tématy nebo s hledáním partnerů na druhé straně hranice zájemcům rád pomůže krajský úřad a jeho poradenské centrum,“ popisuje podrobnosti náměstek hejtmana.

Žádosti mohou zájemci předkládat do 28. února 2023, Regionální poradenské centrum SK–CZ (více ZDE) je možné kontaktovat na telefonu 541 651 307 (e-mail.: blatna.martina@kr-jihomoravsky.cz).

Navíc se pro potenciální žadatele uskuteční 8. února 2023 od 9:00 v prostorách brněnského sídla krajského úřadu INFORMAČNÍ SEMINÁŘ. Zájemci se mohou přihlásit ZDE. Další informace naleznete například ZDE.

Výzvy v rámci dalšího programového období 2021–2027 by měly být podle předběžného harmonogramu zveřejněny v polovině letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…