Jihomoravský kraj dal zelenou aktualizaci Zásad územního rozvoje

29.03.2019 18:23

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje schválilo na svém mimořádném zasedání ve čtvrtek 28. března 2019 Zprávu o uplatňování Zásad územního rozvoje Jihomoravského kraje (ZÚR JMK) v období 10/2016–12/2018.

Jihomoravský kraj dal zelenou aktualizaci Zásad územního rozvoje
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Zpráva popisuje, co se v území změnilo za poslední dva roky, tedy od vydání ZÚR JMK, a je zadáním pro samotnou aktualizaci tohoto dokumentu.

„Po schválení Zprávy o uplatňování Zásad územního rozvoje Jihomoravského kraje v období 10/2016–12/2018 krajským zastupitelstvem obratem přistoupíme k aktualizaci Zásad územního rozvoje Jihomoravského kraje. Aktualizovaný dokument by měl být hotov na konci funkčního období stávající koalice,“ doplnil náměstek hejtmana Martin Maleček.

Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje byly vydány v roce 2016 a stanovily územní rezervy v jádrovém území Metropolitní rozvojové oblasti Brno. Výsledkem tohoto dokumentu byl i požadavek zpracovat územní studii, která podrobně prozkoumá, kterou variantu D43, bystrckou, bítýšskou nebo optimalizovanou, doporučit k realizaci, zda je potřebná jihozápadní tangenta a v kterých místech by se mělo napojit území od Černovické terasy k Holubicím na D1.

Dokument zpracovávali odborníci 19 měsíců a výsledkem jsou doporučené tři varianty, které budou prověřovány v aktualizaci ZÚR JMK.

„Projektanti a další řešitelé pracovali s územím o rozloze 112 443 ha, které zahrnuje správní území 111 obcí. Potvrdilo se to, k čemu se odborníci historicky klonili, tedy že nejúčinnější pro vedení silnice 43 jsou varianty, které ji vedou Bystrckou stopou,“ uvedl náměstek hejtmana Martin Maleček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…