Jihomoravský kraj nabízí Brnu kapacity pro zřízení mateřské školy o 150 místech

22.05.2015 17:00

Pátečním rozhodnutím rady (22. května 2015) se Jihomoravský kraj rozhodl rozšířit kapacitu své firemní školky rozšířením prostor v krajské Vyšší odborné škole na Kounicově ulici v Brně - městu Brnu přitom ve stejných prostorách kraj nabízí zřídit i další třídy mateřských škol, tentokrát pro veřejnost, v celkové možné kapacitě 150 míst.

Jihomoravský kraj nabízí Brnu kapacity pro zřízení mateřské školy o 150 místech
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Jihomoravský kraj zřizuje v budově na Žerotínově náměstí v Brně firemní mateřkou školku s kapacitou 50 dětí, bohužel její kapacita již nedostačuje. „Rada kraje schválila dnes záměr rozšířit firemní mateřskou školku a to konkrétně do prostor krajské Vyšší odborné školy na Kounicově ulici, která disponuje vynikajícím zázemím k tomuto účelu – má velkou zahradu, hřiště, hned poblíž se nachází Tyršův park a také objekty Sokola Brno I, pro možné sportovní vyžití,“ řekl na tiskové konferenci hejtman Michal Hašek. Jak následně dodal, záměrem je v polovině jednoho podlaží zřídit tři nové třídy po 25 dětech. Kapacita nového rozšíření firemní mateřské školy bude činit 75 dětí, náklady jejich realizaci dosáhnou zhruba 16 milionů korun.

„To ovšem není všechno. Jsme si dobře vědomi, že veřejnost pociťuje abnormální nedostatek míst v mateřských školách v Brně, přicházíme s nabídkou pro Statutární město Brno. Jihomoravský kraj je ochoten v těchto prostorách Vyšší odborné školy na Kounicově ulici zřídit i další třídy mateřských škol a to pro širokou veřejnost. Z toho, jak jsme zkoumali kapacitní možnosti, tak by se mohlo jednat o šestici tříd pro veřejnost po 25 dětech – celková možná kapacita by zde dosahovala 150 míst. Samozřejmě, že teď bude záležet na podmínkách, na kterých se dohodneme se Statutárním městem Brnem a samozřejmě také na podmínkách, které by byly nastaveny pro přijetí do této mateřské školy. Domnívám se, že se jedná o velmi vstřícný krok Jihomoravského kraje, chceme v této oblasti pomoci obyvatelům Brna a kraje,“ řekl hejtman Hašek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…