Jihomoravský kraj od května zpřístupní rozklikávací rozpočet

13.04.2015 19:11

Na návrh hejtmana Michala Haška v pondělí 13. dubna 2015 Rada Jihomoravského kraje projednala zavedení tzv. rozklikávacího rozpočtu, který bude od letošního května pro veřejnost přístupný na webových stránkách kraje.

Jihomoravský kraj od května zpřístupní rozklikávací rozpočet
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Rozklikávací rozpočet poskytuje informace o stavu a vývoji rozpočtu nejen samotné organizaci, ale i široké veřejnosti. Je to nástroj k posílení transparentnosti hospodaření organizace a k navození důvěry mezi občany a veřejnou správou (samosprávou), který umožňuje subjektům státní správy a samosprávy projevit svůj vstřícný přístup a transparentní chování k občanům.

Rozklikávací rozpočet zpřístupňuje ekonomická data uživatelsky nenáročnou formou jednoduše a srozumitelně pomocí interaktivních, graficky přehledných výstupů  - obsahuje srovnávací tabulky a grafy. Umožňuje proklikávání příjmů a výdajů od jejich celkové výše postupně až na detailní pohled na jednotlivé položky a paragrafy, dále umožňuje sledovat hospodaření organizace z různých úhlů pohledu, zejména v oblasti rozpočtu a účetnictví. Jednoduchou formou zobrazuje stav a vývoj čerpání výdajů a plnění příjmů v členění dle základních rozpočtových kritérií, jako jsou oddíl, paragraf, položka, účelový znak, atd.

Rozklikávací rozpočet Jihomoravského kraje obsahuje data za rok 2014 a aktuální data za rok 2015. K aktualizaci dat bude docházet jednou měsíčně na základě účetní závěrky za daný kalendářní měsíc. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…