Jihomoravský kraj opraví průtah Vacenovicemi a silnici mezi obcemi Žernovník, Lubě a Unín

09.04.2019 22:22

Opravy dvou úseků silnice III. třídy v celkové délce přibližně tři kilometry mezi obcemi Žernovník, Lubě a Unín a k tomu i bezmála půldruhého kilometru dlouhého úseku vozovky na průtahu Vacenovicemi. Tak se dají ve zkratce shrnout dvě akce, které na svém zasedání 8. dubna 2019 schválili radní Jihomoravského kraje. Silničáři teď mohou vybrat firmu, která se stavebních prací zhostí. Začít by se mělo v obou případech letos v červnu.

Jihomoravský kraj opraví průtah Vacenovicemi a silnici mezi obcemi Žernovník, Lubě a Unín
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

První etapa akce Žernovník – Lubě – Unín je rozdělena na dva úseky. „První je extravilánový úsek mezi zastavěnými částmi obcí Lubě a Hluboké Dvory. Druhý úsek potom leží mezi Hlubokými Dvory a Unínem. Na obou úsecích je na základě zpracované diagnostiky navrženo zesílení stávající konstrukce vozovky a její vyrovnání,“ popsal náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák s tím, že zde silničáři zřídí i nezpevněné krajnice ze štěrkodrti. Celá akce by přitom měla vyjít na necelého 7,5 milionu korun (bez DPH). Hotovo by měli mít dělníci letos v srpnu.

I průtah Vacenovicemi se dělí na úseky, tentokrát na tři. „V prvním úseku vyměníme obrusné vrstvy a opravíme lokální trhliny. V druhém vyměníme kryt vozovky a opravíme podkladní vrstvy a v posledním úseku dojde k jednovrstvému zesílení komunikace,“ přiblížil Hanák. Akce za bezmála 8,5 milionu korun (bez DPH) by měla skončit v květnu příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…