Jihomoravský kraj plánuje během ledna proočkovat 50 tisíc lidí

30.12.2020 9:33

V první vlně očkování budou prioritou klienti a zaměstnanci domovů pro seniory, v případě nevyčerpaných vakcín zdravotníci. Jihomoravský kraj plánuje vytvořit harmonogram jednotlivých zařízení podle nahlášeného zájmu.

Jihomoravský kraj plánuje během ledna proočkovat 50 tisíc lidí
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj

„V Jihomoravském kraji chceme v lednu naočkovat 50 tisíc dávek, což je po Praze nejvíc v republice. Očkování by měl zajišťovat speciální profesionální tým z obou jihomoravských fakultních nemocnic, který by měl vyjíždět denně do jednotlivých zařízení. Zapojit by se také měly i týmy z páteřních krajských nemocnic ve Znojmě, Břeclavi a Kyjově,“ uvedl hejtman Jan Grolich.

Práci očkovacího týmu by měl usnadnit i předem vyplněný souhlas s očkováním a s tím spojená další potřebná administrativa, aby zdravotníci mohli na místě začít hned s očkováním.

„S Prahou aktuálně potřebujeme vyřešit dvě věci, které se týkají další fáze očkování pro veřejnost: Vznik centrálního call centra, aby se mohli k očkování přihlásit i ti, kteří nemají internet, především naši senioři a financování velkého očkovacího centra v Brně na výstavišti. Očkovací plán počítá s tím, že vznikne, ale zatím je mimo kategorie nastaveného financování,“ uvedl hejtman Grolich.

Na minulém krizovém štábu byl také ustanoven úzký očkovací tým. Ten bude složený ze zástupců fakultních nemocnic, krajských nemocnic, pracovníků krajského úřadu a povede ho přednosta kliniky infekčních chorob Fakultní nemocnice Brno prof. Petr Husa. Veškerou evidenci povede Krajský úřad JMK.

Příští jednání Krizového štábu JMK se plánuje na první týden v lednu 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…