Jihomoravský kraj podpoří zpřístupnění Krytu pod Špilberkem veřejnosti

01.09.2015 15:13

Zpřístupnění dříve nejutajovanějšího protiatomového brněnského krytu 10-Z na Husově ulici veřejnosti je hlavním cílem memoranda o spolupráci mezi Jihomoravským krajem a Americkým fondem o.p.s., které 27. srpna schválila krajská rada.

Jihomoravský kraj podpoří zpřístupnění Krytu pod Špilberkem veřejnosti
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„Jsem rád, že kraj při absenci zájmu města navazuje a Americkým fondem dlouhodobější spolupráci,“ uvedl hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Americký fond přispěje k naplnění memoranda vytvořením edukativního projektu v prostorách krytu pro veřejnost a zejména pro základní a středoškolskou mládež s možností setkání se „in natura“ s tématem válečných a poválečných persekucí odehrávajících se na území Jihomoravského kraje.

Dále pak poskytne prostory k pořádání odborných, popularizačních a dalších aktivit v prostorách krytu. Předpokládanou součástí vzájemné spolupráce ze strany Jihomoravského kraje je mimo jiné poskytování finanční podpory z krajského rozpočtu na částečnou úhradu provozních výdajů krytu, na mzdové prostředky průvodců a lektorů, pořádání výstav, podporu kulturních a společenských aktivit, realizaci edukativních a animačních programů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…