Jihomoravský kraj přispěje Kyjovu na likvidaci nebezpečných chemikálií

13.10.2021 14:58

Částkou 1,5 milionu korun přispěje Jihomoravský kraj na červnové odklízení, sanaci a likvidaci nebezpečných chemikálií v Kyjově. Příspěvek schválila krajská rada na své středeční schůzi (13. října 2021).

Jihomoravský kraj přispěje Kyjovu na likvidaci nebezpečných chemikálií
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj

O příspěvek kraj požádalo město Kyjov, odstraňování nebezpečných chemikálií přišlo na celkem 2,4 milionu korun. „Uprostřed Kyjova zůstalo po varně drog neuvěřitelné množství chemikálií. Byla to časovaná bomba a jenom díky skvělé práci hasičů a všech složek integrovaného záchranného systému se nikomu nic nestalo a  nedošlo k větším škodám na majetku a životním prostředí," zdůvodňuje finanční pomoc hejtman Jan Grolich. Jak následně dodává, dotaci musí ještě schválit zastupitelé, kteří se sejdou začátkem listopadu.

Chemikálie v Kyjově se nacházely ve dvou objektech na třídě Komenského, zůstaly tam po bývalé varně drog. Celkové množství chemikálií bylo odhadováno na deset tun. Na červnovém zásahu se podílelo na 50 hasičů ze čtyř jednotek. Přesný postup zásahu město řešilo se složkami IZS.

Město Kyjov obdrželo dotaci na odstranění nebezpečných látek v těchto objektech také v minulém roce – částka 223 tisíc korun byla určena na odstranění tlakové nádoby s chlórem, která představovala největší riziko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…