Jihomoravský kraj přispěje rybářům na sanaci červencového úhynu ryb na Dyji

03.11.2022 12:39 | Tisková zpráva

Jihomoravský kraj pošle Moravskému rybářskému svazu dotaci na sanaci letošního úhynu ryb na řece Dyji. Ve čtvrtek 3. listopadu 2022 o tom rozhodli na svém zasedání krajští zastupitelé.

Jihomoravský kraj přispěje rybářům na sanaci červencového úhynu ryb na Dyji
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Moravskému rybářskému svazu kraj zašle dotaci 320 tisíc korun jako příspěvek na sanaci úhynu ryb, kterou rybáři spolu s hasiči prováděli v červnu letošního roku na Dyji. Jedná se o částku, která je vlastně polovinou nákladů spojených s těmito pracemi,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí Lukáš Dubec. Jak následně dodal, z poskytnuté dotace bude hrazena například veterinární sanace a nakládání uhynulých ryb.

K hromadnému úhynu ryb na Dyji došlo 19. až 24. července 2022. Příčinou byly opakované kyslíkové deficity, způsobené souhrou řady faktorů (vysoká teplota vody po delší období, přemnožení sinic, slunečného počasí…). Uhynulé ryby se následně nahromadily na jezu v Bulharech a Břeclavi - celkem zde museli členové rybářského spolku a hasičské sbory zlikvidovat na 42 tun uhynulých ryb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…