Jihomoravský kraj rozšíří komunitní služby, podpoří neziskové organizace a chce více řešit bezbariérovost

07.12.2022 15:13 | Tisková zpráva

Více míst v chráněném bydlení a další finance pro terénní služby a organizace, které pomáhají lidem v nouzi. Nejen to schválilo na středečním (7. prosince 2022) jednání Rady JMK na návrh radní pro sociální a rodinnou politiku Jany Leitnerové vedení Jihomoravského kraje.

Jihomoravský kraj rozšíří komunitní služby, podpoří neziskové organizace a chce více řešit bezbariérovost
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Celý rok se snažíme podporovat organizace, které přicházejí s unikátními, inovativními a potřebnými projekty. Jsem ráda, že ještě v letošním roce můžeme dát celkem přes milion korun různým organizacím a pomoct například s vybavením nového chráněného bydlení, podpořit službu homesharingu či spolek Vesna, který pomáhá lidem v nouzi,“ uvedla Jana Leitnerová. 

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Na středečním jednání Rady JMK byl také schválen záměr na rozšíření chráněného bydlení v Boskovicích, které už nyní provozuje krajská příspěvková organizace Paprsek z Velkých Opatovic. „Chráněné bydlení umožňuje lidem žít ve větší míře svobodně a v přirozeném prostředí. Je to typ pobytového zařízení, který jako kraj budeme určitě podporovat i nadále,“ sdělila Leitnerová. Díky dalším úpravám a rekonstrukci stávajícího domu se rozšíří kapacita služby o 2 místa.

Radní také schválili dvě memoranda o spolupráci na projektech, které se věnují přístupnosti a bezbariérovosti v rámci kraje. „Když jsem byla oslovena odborníky z Masarykovy univerzity, zda bychom se jako kraj stali partnery v tomto projektu, neváhala jsem ani chvíli. Bezbariérovost je jednou z věcí, kterou musíme řešit intenzivněji. Pevně věřím, že projekty, do kterých se chceme zapojit, uspějí a my získáme přesná data a návrhy na zlepšení přístupnosti v rámci kraje,“ dodává Leitnerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …